Monede medievale romanesti - identificare !

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

roantichitati

Monede medievale romanesti - identificare !

Mesaj de roantichitati »

Nu ma pricep la medievale , din ceea ce am putut sa-mi dau eu seama cred ca sunt ducati munteni ( Mircea cel Batran ). As avea rugamintea sa-mi ziceti mai multe despre aceste piese si eventual care ar fi un pret rezonabil sa cer pe ele .Pentru o rezolutie mai buna mergeti la http://img140.imageshack.us/my.php?imag ... ersbr7.jpg

Imagine
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Fiind toate false, probabil ca un pret de 1-2 lei/bucata ar fi destul de corect (sunt extrem de frecvente aceste falsuri). Stiu ca se mai vand si ca autentice, dar sper ca nu vreti asta...
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

berserkr scrie:Fiind toate false, probabil ca un pret de 1-2 lei/bucata ar fi destul de corect (sunt extrem de frecvente aceste falsuri). Stiu ca se mai vand si ca autentice, dar sper ca nu vreti asta...
Citesc o urma de ironie , sau instinctul ma insala ? Inainte de a posta aici m-am consultat si cu amicul meu Yu Li , dar asupra identitatii nu asupra veridicitatii , nu banuiam si inca nu sunt convins ca sunt falsuri . Dar lasand asta la o parte daca aveam de gand sa ascund ceva nu postam fotografi la o asemenea rezolutie si nu incercam sa arat morcovi gradinarilor , spunandu-le ca sunt cartofi . Oricum , in cazul in care sunt falsuri as fi curios daca stie cineva mai multe despre originea lor ! Personal nu am crezut ca sunt falsuri prin prisma faptului ca nu am gasit doua piese batute de un tip IDENTIC de matrita ...desi seamana sunt batute de matrite diferite..
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Faptul ca in aceste loturi in general nu gasiti piese identice, pacaleste pe multi sa stiti. Am mai auzit acelasi argument de cateva ori.
Aici - http://romaniancoins.ancients.info/fakes.htm gasiti o imagine cu un lot de aprox. 50 de astfel de falsuri.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

roantichitati scrie:
berserkr scrie:Fiind toate false, probabil ca un pret de 1-2 lei/bucata ar fi destul de corect (sunt extrem de frecvente aceste falsuri). Stiu ca se mai vand si ca autentice, dar sper ca nu vreti asta...
Citesc o urma de ironie , sau instinctul ma insala ? Inainte de a posta aici m-am consultat si cu amicul meu Yu Li , dar asupra identitatii nu asupra veridicitatii , nu banuiam si inca nu sunt convins ca sunt falsuri . Dar lasand asta la o parte daca aveam de gand sa ascund ceva nu postam fotografi la o asemenea rezolutie si nu incercam sa arat morcovi gradinarilor , spunandu-le ca sunt cartofi . Oricum , in cazul in care sunt falsuri as fi curios daca stie cineva mai multe despre originea lor ! Personal nu am crezut ca sunt falsuri prin prisma faptului ca nu am gasit doua piese batute de un tip IDENTIC de matrita ...desi seamana sunt batute de matrite diferite..
Probabil va asteptati ca aici sa stam drepti unul fata de celalalt si sa facem reverente. Urma de ironie exista evident, asta pentru ca inainte sa postezi intrebari te interesezi (citesti ce s-a mai discutat in forum), iar problema acestor falsuri a mai fost discutata aici si nu numai, si pe grupul yahoo de monede romanesti si informatii disponibile gasesti si pe singurul site de medievale romanesti de pe net (care intamplator - sau nu - este si facut foarte bine). Probabil ati discutat inainte cu cineva dar faptul ca nu v-a spus ca-s falsuri nu e relevant, poate ca persoana in cauza nu cunoaste acest tip de falsuri. Eu am vrut sa va lamuresc ce-i cu ele si consider ca m-am exprimat exact cum trebuia. Daca v-ati simtit lezat (desi ar fi anormal) scuze. Ca sa fie si mai clar, cunosc acest tip de falsuri de circa 15 ani si "am luat si eu plasa" la vremea mea, chiar de doua ori, de aceea imi sar imediat in ochi. Ele apar periodic si pe okazii si pe ebay si probabil Dvs le-ati achizitionat de bune "|en gros" la un pret care pentru originale ar fi fost foarte atractiv. Asa-i?
jan77

Mesaj de jan77 »

Monedele par f. bine realizate. Dar la cat s-au perfectionat tehnicile de falsificare zic ca sunt 99,9% false. Am vazut si eu multe asemnea falsuri. De fapt sunt asa de multe ca oricine le are acuma. Comparati piesele dvs cu cele care se vand acuma pe okazii si o sa vedeti diferentele.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nici nu incape discutie ca-s false. 100%. Sunt deja falsuri cunoscute de majoritatea colectionarilor. De fapt se poate compara oricare piesa din lot cu cele de pe romaniancoins.ancients.info sectiunea falsuri. Ca o indicatie a acestui tip de fals: observati forma monedei. Toate au un unghi format din doua laturi (nu-s perfect rotunde). Unde vedeti acest unghi, uitati-va cu atentie. Valabil numai la falsurile pentru monedele muntenesti.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Si sa nu uitam de acea "patina" care nu are de-a face cu nimic cu piesele originale.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Asa este. Daca exista, insa am vazut unele curate. Oricum nici stilul nu "bate" prea bine :) Iar dupa cum spune BogdanC daca rupi una observi cele doua discuri din care-s facute. Desi mie mi-a fost mila sa incerc cu ale mele (chiar falsuri fiind) :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cunoastem cu totii linkurile pe care le-ati dat (unul dintre realizatorii sitului - unicul site de profil - de monede medievale romanesti este si in forum iar site-ul este celebru de multi ani). Cred ca irosim spatiu degeaba. Exista o sectiune de linkuri, spatiul in forum fiind pentru discutii.
Off topic aici: subiectele pseudo-stiintifice nu sunt de interes si nu aduc altceva decat confuzii, in plus sunt atat de vechi incat nu cred ca mai merita pomenite (prin liceu se mai discuta despre chestii gen Atlantida, "stiinta" pierduta a lui Zalmoxis, etc). Ma bucur c-ati descoperit internetul si sunteti entuziast dar haideti sa pastram forumul curat :D
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Ce parere aveti de aceste monede?

Imagine

Imagine

Multumesc anticipat.
florin232

Mesaj de florin232 »

Sunt 2 piese de Petru Musat (cele doua de pe ebay), zone de week strike tipice acestor emisiuni. Legenda este SIMPETRI*WOIWO/ SIMOLDAVIENSIS respectiv fara floarea de crin in legenda. Ca pret eu as zice ca pana la 70-80 de euro nu va pacaliti. Mai mult insa eu nu as oferi. A nu se intelege insa ca ma voi baga la ele...
Scrie răspuns