(Medalii) un pret informativ
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
(Medalii) un pret informativ
As dorii sa stiu un pret aproximativ pentru fiecare
prima este o medalie comemorativa (cred)din cate am vazut sa acordat numai unor doctori, dar Delavrancea nu prea stiu sa fi profesat.....
a doua este o medalie BENE MERENTI a Casei Domnesti din cate am inteles foarte rara si se acorda pentru merite in domeniul artelor, stiintei,industriei si agriculturii
iar al trelea este un medalion din argint apartinand lui FIlip Lahovari sotul Cellei Delavrancea si fost minsitru al tarii
prima este o medalie comemorativa (cred)din cate am vazut sa acordat numai unor doctori, dar Delavrancea nu prea stiu sa fi profesat.....
a doua este o medalie BENE MERENTI a Casei Domnesti din cate am inteles foarte rara si se acorda pentru merite in domeniul artelor, stiintei,industriei si agriculturii
iar al trelea este un medalion din argint apartinand lui FIlip Lahovari sotul Cellei Delavrancea si fost minsitru al tarii
- Fişiere ataşate
-
- medalion.JPG (19.32 KiB) Vizualizat de 14353 ori
-
- carol.JPG (22.69 KiB) Vizualizat de 14353 ori
-
- delavrancea.JPG (21.22 KiB) Vizualizat de 14353 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Cu preturi nu pot sa va ajut, dar despre medalia Bene Merenti puteti citi un articol in primul numar din Colectionarul Roman
http://www.colectionarulroman.ro/index.php?nr=1
http://www.colectionarulroman.ro/index.php?nr=1
marturie de botez
Marturiile de botez erau 10-50 lei. Aceasta pare sa fie in stare buna iar numele de pe ea e interesant. Deja cred ca se incadreasa la "cat e dorinta colectionarului"...
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
- Tanatos2912

-
rocolectionar

- tripleseven

Nu va asteptazi sa va cumparati masina din banii obtinuti pe piese!
Daca toate 3 piesele provin din acelasi loc (familie) atunci lotul devine mai interesant.
-Medalia franceza nu prezinta interes pt un colectionar de ordine si medalii romanesti,decat daca numele gravat pe revers este al unui roman.Medalii de acest gen sunt destul de frecvente si nu pot fi cotate prea sus!Pretzul de 100 Ron este mai mult decat OK!
-Medalia Bene Merenti este intr-adevar mai rara dar precum spunea si Dl."berserkr",pretul depinde si de starea panglicii si a piesei. Medalia din scan este modelul "REX"(mod2-mai frecvent),cl1.
Si panglica si piesa prezinta urme de uzura generala,personal nu as da mai mult de 130 Euro pe ea.
-Marturia de botez .... mda, depinde de colectionar! Eu am cumparat marturii cu nume mai "tari" decat cel din imagine la pretzul de 50 Ron ! Deci eu zic ca 50, hai 60 Ron este un pretz bun.
Daca toate 3 piesele provin din acelasi loc (familie) atunci lotul devine mai interesant.
-Medalia franceza nu prezinta interes pt un colectionar de ordine si medalii romanesti,decat daca numele gravat pe revers este al unui roman.Medalii de acest gen sunt destul de frecvente si nu pot fi cotate prea sus!Pretzul de 100 Ron este mai mult decat OK!
-Medalia Bene Merenti este intr-adevar mai rara dar precum spunea si Dl."berserkr",pretul depinde si de starea panglicii si a piesei. Medalia din scan este modelul "REX"(mod2-mai frecvent),cl1.
Si panglica si piesa prezinta urme de uzura generala,personal nu as da mai mult de 130 Euro pe ea.
-Marturia de botez .... mda, depinde de colectionar! Eu am cumparat marturii cu nume mai "tari" decat cel din imagine la pretzul de 50 Ron ! Deci eu zic ca 50, hai 60 Ron este un pretz bun.
Ultima oară modificat 28 Feb 2008, 00:36 de către tripleseven, modificat 1 dată în total.
Multumesc dar nu ma asteptam sa imi i au masina, dar avand in vedere ca sunt incepator nu aveam de unde sa stiu aceste lucruri mai ales ca dumneavoastra ati cumparat marturii cu nume mai "tari" ca acesta pe care l am expus eu... Imi ramane doar sa va Multumesc + de asta credeam ca forumul este ajutator si informativ aveasta a fost si ideea mea nu sa enervez oamenii:)
- tripleseven

- tripleseven

Ha??? Nu pricep! Cum adica sa nu postez nimic! Doar Dv ati cerut parerea noastra!Ati vrut sa stiti cat valoreaza piesele si v-am raspuns!Din poza postata de dv nu se poate descifra numele de pe medalia franceza! Din greseala mai tzin minte si cine a fost si acest domn B.St. Delavrancea!....Parca a jucat fotbal la FC Arges !andretty scrie:si pe langa toatea acestea am uitat sa va spun ca pe medalia Franceza chiar este gravat un nume de roman, dar daca dumneavoastra nu stiti cine a fost Delavrancea.... mai bine nu postati nimic
Oricum imi cer scuze pentru ironie
Vad ca tonul acid l-ati preluat foarte repede! Felicitari.