Galerie imagini - falsuri
Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
andi_codescu scrie: Sincer nu observ ca mijloacele de detectare a falsurilor sa se dezvolte in acelasi ritm cu dezvoltarea calitativa a acestor falsuri.
Ai perfecta dreptate:
1) ochiul uman nu s-a schimbat de mii de ani;
2) multi bijutieri inca folosesc balante cu talere.
3) nici lupele n-au prea evoluat de la inventarea sticlei incoace.
Daca tii piesa in mina, ai o lupa, un cintar si un catalog e greu sa fii pacalit.
Eu am patit-o intr-un mod mai neobisnuit: am luat doua falsuri prezentate ca fiind o moneda falsa si una buna. Falsuri de epoca, 100 lei 1932. Lucraturi diferite, de aia am si muscat-o. Si nici nu mi-a dat prin cap acasa sa le mai cintaresc, m-am bazat pe prima impresie. Nimeni nu e infailibil.
Replica acesta m-a pus serios pe ganduri. Tocmai ce citisem recent pe acest forum ca ar trebui sa rasuflam usurati deoarece chinezii se axeaza pe monede americane. O sa ajung sa-mi cumpar doar dubluri de acum incolo ca sa am termen de comparatie...Aldor scrie:Produc la greu si alte monede, copiaza cam toate monedele mari de argint, n-o sa scape nici alea ale noastre de 5 lei.
5 lei 1880-1881 este moneda mea de suflet.
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb
http://ciclist.wordpress.com/
http://ciclist.wordpress.com/
Eu am tinut de buna timp de 2 ani o moneda de 250 lei 1935. Abia dupa 2 ani am observat ca se sterge stratul de argint si "isi da arama pe fata"banivechi scrie: Eu am patit-o intr-un mod mai neobisnuit: am luat doua falsuri prezentate ca fiind o moneda falsa si una buna. Falsuri de epoca, 100 lei 1932. Lucraturi diferite, de aia am si muscat-o. Si nici nu mi-a dat prin cap acasa sa le mai cintaresc, m-am bazat pe prima impresie. Nimeni nu e infailibil.
Cred ca ar fi o idee excelenta pt incepatori. Ca material este pe piataAldor scrie:Poate ca ne-ar prinde bine si o galerie de imagini cu falsuri moderne made in china sau bulgaria, etc. Ca o mica baza de date. Poate fi util incepatorilor. Stiu ca s-au mai incarcat imagini in diferite topicuri, dar e mai usor de cautat ceva daca sunt toate la un loc.
Numai sa aiba si cine sa trimita pozele

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- andi_codescu

Eu zic ca multi dintre noi au in colectie, ceva copii si falsuri, fie colectionate ca atare, fie ca material de studiu. Ar fi foarte bine daca am posta pozele lor, eventual cu ceva comentarii cu privire la caracteristicile care le indica a fi falsuri.Yu_L.Yan scrie:Cred ca ar fi o idee excelenta pt incepatori. Ca material este pe piataAldor scrie:Poate ca ne-ar prinde bine si o galerie de imagini cu falsuri moderne made in china sau bulgaria, etc. Ca o mica baza de date. Poate fi util incepatorilor. Stiu ca s-au mai incarcat imagini in diferite topicuri, dar e mai usor de cautat ceva daca sunt toate la un loc.![]()
- andi_codescu

Revin pentru a sublinia ca ar fi bine ca pe baza unor anumite imagini sa si discutam, sa avem un topic special de analizare a acestor falsuri. Eu am spre exemplu un fals (copie nemarcata ca atare) unde identific anumite semne de fals, dar poate ca alti colegi de pe forum vad si alte caracteristici. In felul acesta vom dobandi cunostinte in plus. Cu alte cuvinte ar fi bine sa avem un topic dedicat respectivei galerii de imagini si nu o simpla galerie fara posibilitatea de a purta dicutii pe marginea respectivelor falsuri.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Discutii se pot purta oarecum si in galeria de imagini, prin acele "comentarii".andi_codescu scrie:Revin pentru a sublinia ca ar fi bine ca pe baza unor anumite imagini sa si discutam, sa avem un topic special de analizare a acestor falsuri. Eu am spre exemplu un fals (copie nemarcata ca atare) unde identific anumite semne de fals, dar poate ca alti colegi de pe forum vad si alte caracteristici. In felul acesta vom dobandi cunostinte in plus. Cu alte cuvinte ar fi bine sa avem un topic dedicat respectivei galerii de imagini si nu o simpla galerie fara posibilitatea de a purta dicutii pe marginea respectivelor falsuri.
Eu am o mica colectie de falsuri dar din pacate nu am cu ce face imagini de calitate, intentionez sa iau curand un aparat digital, momentan pot pune doar poze facute cu tel. - dar nu merita.andi_codescu scrie:Eu zic ca multi dintre noi au in colectie, ceva copii si falsuri, fie colectionate ca atare, fie ca material de studiu. Ar fi foarte bine daca am posta pozele lor, eventual cu ceva comentarii cu privire la caracteristicile care le indica a fi falsuri.Yu_L.Yan scrie:Cred ca ar fi o idee excelenta pt incepatori. Ca material este pe piataAldor scrie:Poate ca ne-ar prinde bine si o galerie de imagini cu falsuri moderne made in china sau bulgaria, etc. Ca o mica baza de date. Poate fi util incepatorilor. Stiu ca s-au mai incarcat imagini in diferite topicuri, dar e mai usor de cautat ceva daca sunt toate la un loc.![]()
- andi_codescu

Ma gandeam ca un topic dedicat ar fi util deoarece ar strange toate comentariile in acelasi loc. Pe de alta parte adaugarea de comentarii in galeria de imagini este utila pentru ca evita indepartarea (la propriu si la figurat) a comentariului de imagine.Aldor scrie:Discutii se pot purta oarecum si in galeria de imagini, prin acele "comentarii".andi_codescu scrie:Revin pentru a sublinia ca ar fi bine ca pe baza unor anumite imagini sa si discutam, sa avem un topic special de analizare a acestor falsuri. Eu am spre exemplu un fals (copie nemarcata ca atare) unde identific anumite semne de fals, dar poate ca alti colegi de pe forum vad si alte caracteristici. In felul acesta vom dobandi cunostinte in plus. Cu alte cuvinte ar fi bine sa avem un topic dedicat respectivei galerii de imagini si nu o simpla galerie fara posibilitatea de a purta dicutii pe marginea respectivelor falsuri.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- andi_codescu

Ideala este discutia pe fiecare piesa in parte. Si asta e cel mai usor de urmarit prin acele comentarii.andi_codescu scrie: Ma gandeam ca un topic dedicat ar fi util deoarece ar strange toate comentariile in acelasi loc. Pe de alta parte adaugarea de comentarii in galeria de imagini este utila pentru ca evita indepartarea (la propriu si la figurat) a comentariului de imagine.
Intaresc si eu aceasta afirmatie, prin topicul (tot despre falsuri):Aldor scrie:Un singur topic dedicat ar putea deveni kilometric si greu de urmarit. O galerie de genul cum e si pe forumancientcoins ar putea fi mai "comod" de folosit.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=543
Sunt deja 7 pagini si e cam greu de urmarit o discutie acolo.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."