100 lei 1932 / original sau fals de epoca ?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
miguelito

100 lei 1932 / original sau fals de epoca ?

Mesaj de miguelito »

Am achizitionat de curand aceasta moneda de 100 lei 1932. Vanzatorul (de buna credinta) m-a atentionat ca ar putea fi un fals de epoca. Moneda este indoita intr-un mod bizar si pare confectionata dintr-un material maleabil (gen plumb). Click pe imagine. Care este opinia dvs. ?

Imagine Imagine
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Am luat si eu obieceiul sa vad peste tot falsuri, dar piesa nu cred ca e originala si pare turnata (spre exemplu stema nu are detalii nete, ci rotunjite, lipsite de fermitate). Daca e un fals de epoca sau mai recent, las pe cei care se pricep la astfel de piese sa raspunda.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Este sigur fals, se vede din mica imperfectiune a caracterelor, oricum este unul destul de bine realizat :) poate cel mai bun pe care l-am intalnit la aceasta moneda. :) Daca se poate indoi cu mana libera e din Pb sau Sn. :wink: Inclin sa cred ca e de epoca, nu prea merita sa falsifici asa ceva in zilele noastre decat daca intentionezi sa-l vinzi drept fals de epoca dar prea mult nu obtii - falsurile nu au cota in catalog si nici pe piata - ramane la ''mica intelegere'', oricum la vremea cand circula ar fi pacalit pe majoritatea (nu ma refer la colectionari) nivelul de informatie si cultura fiind scazut.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

A fost una din cele mai falsificate monede in acele timpuri.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Aldor scrie:A fost una din cele mai falsificate monede in acele timpuri.
Exact.Practic - activitatea falsificatorilor a culminat in perioada Carol II, posibil sa fi depasit tirajul monedei autentice dar presupun ca piesele false care au ajuns in banca nu a mai fost repuse in circulatie, decat daca sortarea a fost facuta neglijent.
Ultima oară modificat 09 Mai 2008, 10:37 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
miguelito

Mesaj de miguelito »

Multumesc tuturor!
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
Scrie răspuns