www.cartofilie.ro
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Nu prea functioneaza linkurile. De exemplu la editori te intoarce in prima pagina. Am mai incercat si cu alte cateva si tot asa. In rest arata bine (site-ul) si este promitator. Eu cred ca acest segment de colectionare n-a luat amploare din cauza lipsei cataloagelor cu preturi. Mie-mi plac destul de mult cartile postale, dar in lipsa unui etalon de pret care sa dea niste limite, fiecare vinde dupa ureche si preturile pot fi destul de mari in anumite cazuri, chiar faca ca obiectul sa fie rar sau intr-o forma foarte buna.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
@zopiryon Cartile postale chiar daca ar fi toate tiparite de particulari, asta nu inseamna ca nu pot exista cataloage. Sunt multe obiecte in aceeasi situatie pentru care exista cataloage - nu mai departe de cardurile telefonice - (din cate stiu Romtelecom tot firma particulara este
). Pai atunci la monedele antice, batute de mii de cetati si cetatui, unele despre care nu se mai stie nimic si chiar unele despre care numai cateva monede ar putea vorbi ar fi si mai tragica situatia. Prin insasi prezenta unui numar mare de exemplare ale aceleiasi carti postale se pot face cataloage. Mai degraba cred ca nu exista interesul.
Eu cred ca o comparatie cu monedele antice este totusi buna. Desi sunt colectionate demult, majoritatea tipurilor sunt cunoscute tot din ultima suta de ani. Dar nu asta conteaza, si nu de aceea spun ca este posbila o comparatie. Ci pentru ca intrunesc niste conditii comune, pe care le-am si enumerat. Si de fapt exista cataloage chiar si cu preturi (nu gen Krause cu care eu oricum nu lucrez, ci specializte - ca si cele pentru antice
):
http://www.postal-history.com/allbook.postcard.html
http://www.judnick.com/PostcardReferences.htm
http://www.amazon.co.uk/Picture-Postcar ... 0954859227
Asta am gasit in doua minute. Sunt sigur ca la o cautare mai detaliata vom constata ca poate nu exista cataloage...la noi.
http://www.postal-history.com/allbook.postcard.html
http://www.judnick.com/PostcardReferences.htm
http://www.amazon.co.uk/Picture-Postcar ... 0954859227
Asta am gasit in doua minute. Sunt sigur ca la o cautare mai detaliata vom constata ca poate nu exista cataloage...la noi.
Sunt destule acolo
Nu musai pentru o tara ci pe perioade de timp si subiecte. Nimeni nu spune ca un catalog trebuie sa fie organizat pe tari
Dar cataloage cu preturi. Eu ce sa fac, sa citesc din siturile pe care le-am indicat? Am o jena sa pun situri intregi pe forumul asta. De ex:
"The Encyclopedia of Antique Postcards. (Susan Brown Nicholson): Covers everything you ever wanted to know about postcards, from starting a collection to becoming a dealer. Plus, it provides in-depth coverage of more than 100 collecting categories, complete with prices for each category. Offers comprehensive information on restoration, preservation and framing. Includes more than 1,000 photos of postcards for easy identification. Ideal for beginning and advanced collectors alike. (288 pages; softbound.) "
Sau linkul 3 referitor la "Picture Postcard Values Catalogue 2007 [Illustrated] (Paperback) " de unde spicuiesc:
"Product Description
The Picture Postcard Values 2007. This Postcard Catalogue has over 6000 entries showing most of the worlds postcards. There are 400 colour illustrations. This is a great price guide for new and seasoned collectors of Topographical and all Subject postcards."
Zau, cautati si o sa vedeti ca sunt multe si in afara de cele gasite de mine tot pe net. Nu am interesul sa am dreptate, pur si simplu ne dovedim in urma, ca de obicei.
"The Encyclopedia of Antique Postcards. (Susan Brown Nicholson): Covers everything you ever wanted to know about postcards, from starting a collection to becoming a dealer. Plus, it provides in-depth coverage of more than 100 collecting categories, complete with prices for each category. Offers comprehensive information on restoration, preservation and framing. Includes more than 1,000 photos of postcards for easy identification. Ideal for beginning and advanced collectors alike. (288 pages; softbound.) "
Sau linkul 3 referitor la "Picture Postcard Values Catalogue 2007 [Illustrated] (Paperback) " de unde spicuiesc:
"Product Description
The Picture Postcard Values 2007. This Postcard Catalogue has over 6000 entries showing most of the worlds postcards. There are 400 colour illustrations. This is a great price guide for new and seasoned collectors of Topographical and all Subject postcards."
Zau, cautati si o sa vedeti ca sunt multe si in afara de cele gasite de mine tot pe net. Nu am interesul sa am dreptate, pur si simplu ne dovedim in urma, ca de obicei.
Salut 
Incercam sa adunam la un loc cartile ce contin sau pot contine informatii despre cartile postale romanesti. Am auzit ca ar exista editata de Universitatea din Bucuresti o istorie a cartilor postale din Romania, editie lito, de uz intern, dar nu am reusit sa o fac rost.
Altfel spus, eu cred ca se pot face grupari tematice a cartilor postale si astfel create cataloage, cel putin regionale daca nu nationale.
La ora actuala exista colectii private de zeci de mii de carti postale, dar nu exista o piata organizata de schimburi sau intalniri (nici cluburi din cate stiu eu, sau cel mult sunt anexe la filatelie).
Prin natura sa o carte postala poate fi unicat, prin: imagine, hartie, text, semnatura, marca, circulatie, evenimente etc. si din acest motiv valoarea sa poate diferi foarte mult.
Va multumesc pentru aprecierile legate de cartofilie.ro Impreuna cu Silviu si cu alti pasionati o sa incercam sa pastram site-ul "plin" cu noutati si cu articole de calitate.
Incercam sa adunam la un loc cartile ce contin sau pot contine informatii despre cartile postale romanesti. Am auzit ca ar exista editata de Universitatea din Bucuresti o istorie a cartilor postale din Romania, editie lito, de uz intern, dar nu am reusit sa o fac rost.
Altfel spus, eu cred ca se pot face grupari tematice a cartilor postale si astfel create cataloage, cel putin regionale daca nu nationale.
La ora actuala exista colectii private de zeci de mii de carti postale, dar nu exista o piata organizata de schimburi sau intalniri (nici cluburi din cate stiu eu, sau cel mult sunt anexe la filatelie).
Prin natura sa o carte postala poate fi unicat, prin: imagine, hartie, text, semnatura, marca, circulatie, evenimente etc. si din acest motiv valoarea sa poate diferi foarte mult.
Va multumesc pentru aprecierile legate de cartofilie.ro Impreuna cu Silviu si cu alti pasionati o sa incercam sa pastram site-ul "plin" cu noutati si cu articole de calitate.
Ultima oară modificat 21 Mai 2008, 17:50 de către danielt, modificat 1 dată în total.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin