3 monede de aur

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

trixxx
**
**

3 monede de aur

Mesaj de trixxx »

acestea sunt informatile care le am eu cu privire la cele 3 monede, as fi intereasat de valoarea lor si cat as putea sa primesc in romania pe ele

1) ducat Austria 1915 (rebatere) cu Franz Iosif, 3.5g, aur de 0.986 (23 3/4 karate), din salba (gaurit) - de acesta stiu ca are o valoare mai scazuta de aceea am si pus-o la vanzare cu 70 de euro si acuma a ajuns la 80 de euro

2) Germania - Bavaria 10 mark - 1872 D, 4g, aur de 900, o incadrez la aunc

3) Austria - 8 Fl - 20 Fr cu franz iosif, 6,5g, aur de 900, aunc
Fişiere ataşate
monedele m.jpg
monedele m.jpg (64.2 KiB) Vizualizat de 15680 ori
trixxx
**
**

eu centrez... eu dau cu capul

Mesaj de trixxx »

se pare ca nimeni nu stie si nici nu vrea sa se dea cu parea, in cazul asta o sa ma dau tot eu... am vandut 2 piese si na poate pt alti curiosi care au, sau care sunt interesati de preturi va spun si cu cat
1 - ducatul de la 1915 - 80 euro
3 - 8 florin de la 1892 - 135 euro
ambele sunt rebateri
piesa 2 nu stiu pret :( dar nici nu e de vanzare :twisted:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

De fapt Dvs ce vreti de la acest forum? Si daca tot presupuneti ca nu stim, de ce ne mai frecventati?
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Atunci imi dau eu cu parerea, oarecum. Pe ducatul din 1915 n-as fi dat nici intr-o mie de ani 80 de euro. :twisted: Cu banii astia imi luam unul aunc, negaurit, am vazut o multime in ultima vreme, dar bineinteles, nu pe okazii. :twisted:
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Pe ebay se pot cumpara piese austriece de 1 ducat 1915 UNC la circa 110 - 115 dolari (valoarea aurului continut fiind in jur de 98 - 100 dolari).
In euro asta ar insemna vreo 71 - 72 euro.
Mai adaugam si taxele postale si in final ne va rezulta cam 80 - 85 euro pentru o piesa de 1 ducat 1915 expediata din SUA in Romania.
Cumparata de la Viena, sa zicem, direct din magazin, aceeasi piesa iese ceva mai ieftina, undeva la 75 euro...cred.
Acum 2 ani la magazinele de numismatica din Austria sau Germania piesa respectiva se putea cumpara la 48 - 49 euro !
Aurul e o investitie foarte buna, cel putin in ultimii ani ...
trixxx
**
**

Mesaj de trixxx »

berserkr scrie:De fapt Dvs ce vreti de la acest forum? Si daca tot presupuneti ca nu stim, de ce ne mai frecventati?
credeam ca e un forum pt. toata lumea, si nu credeam ca glumele mele se vor lovi de atata rigiditate... eu am fost ironic ..dumnevostra ati fost rautacios

dar daca tot m-ai intrebat ce as vrea de la forum lasa-ma sa ma gadesc ...hmm as zice o rubrica de bancuri sau un concurs de poezie ca sa mai relaxeze si destinda pe unii dintre noi... chiar si pe cei mai rautaciosi :lol: :twisted:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mai intai eu v-am vorbit politicos si cu "Dvs". "Glumele" Dvs sunt de un gust indoielnic, incepand cu asa-zisa "poezie" unde colectionarii de monede sunt nu numai inferiori dar si "batuti in cap". Daca va spun ca sunteti idiot, va place gluma? Apoi dupa cateva mesaje pe acest forum va permiteti sa spuneti: "nimeni nu stie si nici nu vrea sa se dea cu parea". Omit marile probleme pe care le aveti cu limba materna, dar nu vi se pare ca sunteti deplasat? Daca nu, inseamna ca va supraapreciati - ceea ce de fapt este evident avand in vedere tupeul de-a posta asemenea versuri aici. Si sa-mi spuneti ca sunt "rautacios" de asemenea mi se pare obraznicie. dar va iert in speranta ca o sa va maturizati cat mai repede. Sunt sigur ca aveti o varsta frageda.
trixxx
**
**

Mesaj de trixxx »

Ok inteleg ca va place sa colectionati monede naziste, dar totusi o mustata nu va face hitler, asa ca la urmatorul mesaj, vreau si mai multa prostie si rautate
Vi se pare ca sunt prea deplasat ?!asta se datoreaza doar instrumentului prea mic cu care masurati
Si daca varsta mea e frageda atunci inca un motiv in plus ca mintea dvs. e prea imbatranita ca alfel nu se explica cum nu ati inteles ca si eu colectionez monede mai ales cand am specificat de mai multe ori acest lucru..
a fost doar o poezia asa sa amuze, a fost si o autoironie, pe viitor ar fi indicat sa nu mai faceti atatea spume daca nu aveti simtul umorului si nu intelegeti retorica
Si apropo de varsta frageta citind ce am scris eu si ce ati scris dvs. se vede de la o posta cine are mintea de copil infantil si pana la urma varsta... la fel ca la monede, nu conteaza... nimic nu stiti, stati jos aveti 4 (na acuma va puteti plange ca sunt obraznic)
Sunt sigur ca sunteti in varsta dar cu o minte frageda.. si mai mult de atata consider ca sunteti si sarac, cu o mentalitate asa comunista si inchisa, nu puteti sa fiti decat un simplu pensionar cumprins de curentul emo si daca nu ati ajuns inca la pensie doar un rocker de prost gust si as zice ca in weekend mai stati si prin piata incercand sa vindeti niste monede la suprapret, si acuma sunteti doar speriat ca aceasta caracterizare a venit ca o manusa... va inteleg, eu nu am vrut sa fiu rau, doar sa va educ si sa reusesc sa va fac mai maleabil... dupa ce va reveniti din fierbere puteti sa va plangeti de rautatile mele ...ca macar acum aveti motiv
oricum sa va simtiti implinit vreau sa va spun ca m-ati intristat, deoarece in romania sunt prea multi ca dumnevostra (vedeti ca am scris romania cu r mic aveti material sa ma faceti si pe mine prost)
imi cer scuze celorlalti oameni de pe forum ... pentru reactia lui berserkr
banivechi

Mesaj de banivechi »

Baiete... lasa-ne in batrinetile noastre linistite. Renunta la filmele carora le faci reclama la coada nick-ului si cauta-ti o prietena care sa-ti calmeze hormonii. Dupa aia intoarce-te sa-ti ceri scuze pentru prostiile pe care le-ai spus. Pina atunci probabil ca vei fi ignorat aici. Succes!
gnirolf

Mesaj de gnirolf »

...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@trixxx N-am comentarii. Cred ca se vede si cine sunteti si cat va duce mintea. Sa va fie rusine, in special pentru ca scrieti Romania cu "r". Un nimeni n-are voie sa-mi insulte tara. Sper sa nu mai calcati pe-aici. Ne-ati ajuns deocamdata.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Supun atentiei administratorului atitutinea @trixxx
amonra

Mesaj de amonra »

Domnul Grama, nu-i frumos jocul la mai multe mâini...
Pecunia non olet.
Încuiat