5 francs 1875 fals de epoca

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Tanatos2912

5 francs 1875 fals de epoca

Mesaj de Tanatos2912 »

Am gasit o piesa de 5 francs 1875 Franta, monetaria Paris (are litera A flancata de o ancora si o albina) (nu e chinezarie) ce imi pare un fals de epoca. Pe muchie are scris DIEU PROTEGE LA FRANCE si stele. O sa ii fac un scan si o sa o postez. Gramajul e mai mic, nu am cantarit-o inca sa stiu exact cat e, dar se simte la mana ca e mai mic de 25 de grame. Aspectul monedei e de zinc cu mici urme de argintare pe la margini. In ciuda faptului ca e gri se pot vedea bine detaliile si sunt f reusite (am comparat-o cu o piesa originala pe care o am).
Daca a mai intalnit cineva astfel de piese poate ma ajuta cu mai multe informatii.
DEUS FORTITUDO MEI
ZAR

Mesaj de ZAR »

-La moneda asta am intalnit falsuri numai chinezarii.
-Daca e asa bine realizata posibil sa fie facuta prin presare, totusi la nivelul lui 1875 cam greu pt. falsificatori sa foloseasca matrita de batere, turnarea era frecventa atunci...
-Studiati cu o lupa puternica (10X) sa vedeti daca are porozitate. :wink:
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Cunosc si eu falsurile chinezesti acelea eu muchia zimtata si detaliile sunt mai estompate, aici nu pare sa fie cazul.
Are mici porozitati, deci pare facuta prin turnare. Suprafata prezinta urme de argintare cum am zis.
Colectionez monede de ceva vreme si am vazut multe falsuri de epoca, inclusiv la piese de 5 lei si mi s-a parut ca procedeul de "creare" a monedei era asemantor cu al celor de 5 lei care erau catalogate ca falsuri de epoca.
Din pacate nu pot adauga un scan decat deseara cand ajung acasa. Sunt comvins ca imaginea va face mai mult decat va pot descrie eu.
Oricum moneda e interesanta ca studiu, scop in care doresc sa o si postez. Pentru ca toti colectionarii interesati sa afle ceva nou, la fel cum si eu am aflat multe de cand urmaresc acest forum.
DEUS FORTITUDO MEI
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Si aici gasiti cateva falsuri:
http://www.infonumis.info/autres_monnai ... /liste.htm
In plus, e interesanta nota - "Les 5fr Hercules de cette période semblent avoir été largement contrefaites au vu des quantités disponibles sur le marché numismatique!"
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Aceasta e moneda...
Fişiere ataşate
5-fr-1875-eroare - 1.jpg
5-fr-1875-eroare - 1.jpg (99.44 KiB) Vizualizat de 5504 ori
5-fr-1875-eroare - 2.jpg
5-fr-1875-eroare - 2.jpg (99.42 KiB) Vizualizat de 5504 ori
DEUS FORTITUDO MEI
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Pentru ochiul meu (nu prea priceput, ce-i drept) arata a fals de epoca, iar mai ales reversul pae a prezenta urme de turnare.
Scrie răspuns