autetificare
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
fireatmyself
autetificare
Detin aceste monezi de ceva timp si as dori sa stiu daca sunt sau nu autentice si as vrea sa mai stiu pretul lor, fara a avea intentia de a jigni pe cei care mi le-au vandut. Va multumesc.
http://img509.imageshack.us/my.php?image=avrevgu9.jpg
http://img509.imageshack.us/my.php?image=avrevgu9.jpg
-
fireatmyself
- andi_codescu

Pentru ca falsul de epoca poarta in sine informatia unui fenomen istoric: falsificarea la acel moment a monedelor in circulatie.fireatmyself scrie:claus scrie:ar fi valorat mai mult daca ar fi fost falsuri![]()
de ce oare? mai bine spus, de ce falsurile de epoca valoreaza mai mult decat originalul si de ce falsurile recente nu valoreaza doua cafele? nu tot replici sunt?
Falsul modern poarta si el o informatie, referitoare la falsificarea contemporana a monedelor, doar ca acesta informatie fiind contemporana nu valoareaza mai nimic din punct de vedere numismatic.
Asta ar fi o explicatie. Alta explicatie e aceea ca falsurile de epoca sunt limitate ca numar la cele care au fost batute si s-au pastrat pana in prezent, deci au un grad de raritate. Falsurile moderne sunt o categorie virtual nelimitata, pentru ca inca se "faprica", astfel incat sunt lipsite de valoare pentru colectionari.
-
fireatmyself
-
fireatmyself
Deci pana la urma n-am dat mult peste pret
Va multumesc, domnule Claus.
Ca sa nu mai deschid alt topic, aceasta piesa face 30RON?
Iar lotul pe lotul de 5 mi s-a cerut 100RON.
Ca sa nu mai deschid alt topic, aceasta piesa face 30RON?
Iar lotul pe lotul de 5 mi s-a cerut 100RON.
- Fişiere ataşate
-
- 1 leu 1906.jpg (22.53 KiB) Vizualizat de 6781 ori
-
- lei1.jpg (30.51 KiB) Vizualizat de 6782 ori
-
- lei2.jpg (31.17 KiB) Vizualizat de 6782 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
fireatmyself
-
fireatmyself
Pe cea de 5 lei o am primita de la parinti
Ca sa fiu sincer, mi s-a parut un pic cam mult pretul de 30 RON pe cea de 2 bani din 1882, dar nu o mai vazusem intr-o stare asa buna. Fie, atunci cand a venit, pe avers avea un inceput de "buba bronzului", mic defect ce nu se vedea in poza
Ca sa fiu sincer, mi s-a parut un pic cam mult pretul de 30 RON pe cea de 2 bani din 1882, dar nu o mai vazusem intr-o stare asa buna. Fie, atunci cand a venit, pe avers avea un inceput de "buba bronzului", mic defect ce nu se vedea in poza
Ultima oară modificat 30 Sep 2008, 19:08 de către fireatmyself, modificat de 4 ori în total.
Re: autetificare
Aici zice ca le-ati cumparat...fireatmyself scrie:Detin aceste monezi de ceva timp si as dori sa stiu daca sunt sau nu autentice si as vrea sa mai stiu pretul lor, fara a avea intentia de a jigni pe cei care mi le-au vandut. Va multumesc.
-
fireatmyself
Re: autetificare
Da, toate in afara de cea de 5 lei din 1882. imi cer scuze pentru confuzie.vlahul scrie:Aici zice ca le-ati cumparat...fireatmyself scrie:Detin aceste monezi de ceva timp si as dori sa stiu daca sunt sau nu autentice si as vrea sa mai stiu pretul lor, fara a avea intentia de a jigni pe cei care mi le-au vandut. Va multumesc.