Am primit un email ca si cum as fi primit o intrebare pe forum.
Cand am dat clic mi-a aparut sa ma loghez cu pagina:
http://www.olfdftttwww.com/login.php?to ... 83#9115683
Dupa cateva ore am observat ca nu ma pot loga pe site. Am incercat sa-mi recuperez parola dar mi-a aparut scris ca adresa de email nu apare in baza lor de date.
Am trimis email la suport@okazii.ro si sper sa faca ceva urgent deoarece toate licitatiile mi-au fost sterse si iinlocuite cu altele la pret instant.
Singura varianta de a va feri de astfel de atacuri este sa urmariti in momentul in care va logati ca pagina sa fie :
www okazii.ro/loghin deoarece paginile sunt atat de bine copiate incat nu-ti poti da seama.
Un nou tip de tentativa de frauda pe okazii.ro
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
Se numeste phishing si in general se foloseste la furat conturi (in special de pe siturile bancare). Niciodata un site sau orice alta entitate de buna credinta n-o sa ceara nimanui sa intre repede in cont din diverse motive. E o regula de care e bine sa tineti seama. Apoi e bine sa va uitati la linkul real din spatele etichetei (dupa cum ati si spus - mai putin "loghin" care e "login"). Orice mail cu rugamintea expresa de a va lega intr-un cont sau altul este o tentativa de phishing. Si daca tot ati deschis subiectul o sa va spun despre un alt tip de phishing care de data asta exploateaza dorinta unora de a-si baga nasul unde nu le fierbe oala. Am vazut odata pe o retea "peer to peer" intr-un director pus la bataie de un utilizator un mic fisier text unde se explica chipurile cum poti afla o parola pe yahoo mail. De prisos sa mai spun ca in formatarea pretinsului mesaj automat catre yahoo, erau incluse numele de utilizator si parola celui care folosea metoda (ceea ce mi-a indicat imediat despre ce este vorba). Si tot de prisos ar fi sa mai spun ca nu ai cum sa afli o parola de yahoo printr-o comanda catre un server de-al lor, insa numele si parola introduse in acel - chipurile - mesaj de comanda erau inmagazinate pe un site controlat de cineva care le folosea ulterior. Practic tipul care pusese acest document in lista celor care puteau fi luate de la el, era un asemenea "pescar". Aviz celor prea curiosi!
Ultima oară modificat 31 Ian 2009, 20:40 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Si eu am patit-o la fel,mi-a aparut acea pagina insa am avut ultimul tip de mozilla si l-a depistat, avertizandu-ma ca e periculos !
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Interesant, domeniul respectiv a fost inregistrat aparent de cineva din State, care are adresa de e-mail okaziielectronics@yahoo.com
Scrieti adresa in google si o sa gasiti destule...
Scrieti adresa in google si o sa gasiti destule...
Re: Un nou tip de tentativa de frauda pe okazii.ro
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=3175maryus24u scrie:Am primit un email ca si cum as fi primit o intrebare pe forum.
Cand am dat clic mi-a aparut sa ma loghez cu pagina:
http://www.olfdftttwww.com/login.php?to ... 83#9115683
Dupa cateva ore am observat ca nu ma pot loga pe site. Am incercat sa-mi recuperez parola dar mi-a aparut scris ca adresa de email nu apare in baza lor de date.
Am trimis email la suport@okazii.ro si sper sa faca ceva urgent deoarece toate licitatiile mi-au fost sterse si iinlocuite cu altele la pret instant.
Singura varianta de a va feri de astfel de atacuri este sa urmariti in momentul in care va logati ca pagina sa fie :
www okazii.ro/loghin deoarece paginile sunt atat de bine copiate incat nu-ti poti da seama.