moneda 5 lei 1884

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
claus

moneda 5 lei 1884

Mesaj de claus »

buna ziua,

am achizitionat aceasta moneda de pe okazii, cei care urmaresc site-ul cred ca au observat-o. vanzatorul oferea niste poze din care nu se putea distinge mai nimic dar totusi am mers la risc, cu 20 de euro sau fara, cam tot aia e.

ce mi-a atras atentia este muchia monedei, in special " I "dintre "dreptul" si "meu", care pare mult mai reliefat si proeminent decat la alte piese. in prima poza atasata, moneda de deasupra este moneda de care vorbesc, iar dea de dedesubt este un 5 lei 1883. de asemenea, moneda pare mai "groasa" decat cea din 1883... :shock: este ceva normal sau uzura sa fie de vina? nu este foarte mare diferenta de uzura dintre cele 2...

in poza 2 am pus o imagine cu moneda, nu regret banii desi are ceva zgarieturi si probleme la muchie.

multumesc
Fişiere ataşate
5 lei 1884.JPG
5 lei 1884.JPG (84.67 KiB) Vizualizat de 5017 ori
5lei.JPG
5lei.JPG (17.14 KiB) Vizualizat de 5017 ori
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Comparati atat greutatea cat si sunetul pe care-l scoate cu ale altei monede.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Din imaginea asta nu mi se pare a fi falsa. Daca are diametrul si greutatea normala, cu eroarea pt uzura, e ok.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Moneda n-are nici o problema . Diferente la acea forma se observa in mod obisnuit la acest tip de monede (5 lei seria Carol ) . O sa va fie greu sa gasiti doua monede de acelas an cu identic aceeas forma la acel "element" , in unele cazuri este foarte putin vizibil in alte cazuri este foarte pronuntat .Referitor la latimea muchiei aceasta poate fi "mai lata" din doua motive , fie din cauza uzurii mai mici sau din cauza bavurii care se observa pe marginea piesei , care impinge puin latimea piesei peste valorile normale .
Scrie răspuns