care stie cam la cat este evaluata o colectie euro de la a la z ? ii doar valoarea monedelor ce o contine sau se pluseaza putin tinand cont ca este colectie intreaga ?
Eu cred ca-i doar valoarea monedelor la cele circulate si ceva mai mult la cele necirculate sau seturi din acelasi an/monetarie. Nu cred ca cineva o sa cumpere toata colectia euro de la a la z pentru ca unde-i farmecul de a colectiona. Am urmarit saptamanile astea o licitatie pe okazii cu o colectie completa (12 tari) euro la un pret de 289 lei si nu s-a vandut inca.
daca stai sa calculezi 289 ron, colectie completa a 12 ii putin,are cineva spre vanzare o colectie aproape intreaga dar euro sunt usor de gasit si pe rand ma gandesc sa o fac si eu ii mai placut asa , decat sa dau toti banii pe ea sa o cumpar odata
Eu prin colectie completa inteleg toate monedele, fiecare an, emise pana acum. Totusi, cred ca monedele euro din tari Andorra, San Marino, Vatican si Monaco au o valoare mai mare decat valoarea de pe fata.
Colectia mea, fara dubluri, si departe de a fi completa (de la a la z nu cred ca sint multe in lume... doar un set Vatican costa sute de euro... si sint 8 seturi emise deja...) umple doua clasoare. Doar Germania sint vreo 300 monede diferite de circulatie.
Pe de alta parte la capitolul monede comemorative ele se pun in vanzare la pretul nominalului in unele tari. Intr-un catalog am sesizat mai demult ca la Franta este o diferenta mare - la comemorative, bineinteles.