Insigna Ferdinand

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
consult

Insigna Ferdinand

Mesaj de consult »

Revin cu o intrebare care nu este legata de o moneda sau bancnota; sper sa nu deranjeze prea mult acest fapt.
Este vorba de o insigna (pe spate se vad urmele unui ac de prindere rupt). Textul este "Ferdinand I al Rege Romaniei" iar pe spate "Nihil Sine Deo". Piesa in sine este in afara sferei mele de interes dar greseala din text mi-a atras atentia. Ma gandesc ca poate stie cineva de pe forum ceva mai multe legate de ea. (Scanul este atasat)
Fişiere ataşate
ferdinand.JPG
ferdinand.JPG (7.66 KiB) Vizualizat de 4698 ori
banivechi

Mesaj de banivechi »

Cred ca aceasta insigna se poate pune alaturi cu multitudinea de medalii asa zise "populare" din anii 1920-1930, care se gaseau inclusiv la bilciuri. Ma refer la acele medalii rudimentare, din aluminiu cele mai multe, cu Ferdinand si Maria sau Carol, cu ocazia a N ani de la incoronare sau de la marea unire, cu Liga antiaeriana, etc.
General Matei

Re: Insigna Ferdinand

Mesaj de General Matei »

consult scrie: 06 Iul 2006, 17:21 Revin cu o intrebare care nu este legata de o moneda sau bancnota; sper sa nu deranjeze prea mult acest fapt.
Este vorba de o insigna (pe spate se vad urmele unui ac de prindere rupt). Textul este "Ferdinand I al Rege Romaniei" iar pe spate "Nihil Sine Deo". Piesa in sine este in afara sferei mele de interes dar greseala din text mi-a atras atentia. Ma gandesc ca poate stie cineva de pe forum ceva mai multe legate de ea. (Scanul este atasat)
Probabil o medalie populara, de tip "martisor".
Nihil sine Deo
Scrie răspuns