Eroare - 50 fileri 1919 Timisoara

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
simaky

Eroare - 50 fileri 1919 Timisoara

Mesaj de simaky »

Saptamana trecuta am achizitionat de pe eBay un notgeld emis la Timisoara in 1919, valoarea de 50 filleri.

Am fost placut surprins, fiind mare amator de erori, sa constat ca tiparul cu tus negru este deplasat spre stanga si in jos.

As dori sa stiu daca a-ti mai intalnit astfel de piese (cu erori), cate cupiuri erau intr-o coala, si daca este cunoscut tirajul celor 3 cupiuri.

multumesc !
Fişiere ataşate
tipar normal
tipar normal
1919 - 50 fil rv.jpg (52.91 KiB) Vizualizat de 4663 ori
tipar deplasat spre stanga
tipar deplasat spre stanga
Image00012.JPG (75.66 KiB) Vizualizat de 4663 ori
KLARK

Mesaj de KLARK »

Este o bancnota deosebita. Mai ales ca este o bancnota cu un tiraj relativ mic...
In ce conditii a circulat acest notgeld/asignata?

Imi doresc de mult o astfel de piesa. Nu in stare foarte buna. Si nu am gasit la nimeni ceva concret.

M-am referit la un tiraj relativ mic deoarece acest notgeld nu a circulat pe plan national.

Cred ca a circulat in zona Timisoarei, sau in tot Banatul.
Ultima oară modificat 30 Oct 2009, 22:30 de către KLARK, modificat 1 dată în total.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

La cat de multe exemplare se gasesc pe piata, nu cred sa fi avut un tiraj mic. Practic, cred ca sunt cele mai comune notgelduri romanesti din aceea perioada.
Au circulat doar pe plan local.
badin19

Mesaj de badin19 »

KLARK scrie:Este o bancnota deosebita. Mai ales ca este o bancnota cu un tiraj relativ mic...
In ce conditii a circulat acest notgeld/asignata?

Imi doresc de mult o astfel de piesa. Nu in stare foarte buna. Si nu am gasit la nimeni ceva concret.

M-am referit la un tiraj relativ mic deoarece acest notgeld nu a circulat pe plan national.

Cred ca a circulat in zona Timisoarei, sau in tot Banatul.

Notgeld-urile au fost emise în anumite împrejurări de primării, consilii comunale, unități bancare, întreprinderi particulare și societăți comerciale, au avut putere circulatorie limitată, în regiunile, localitățile și în întreprinderile emitente. Au fost emise pentru a suplini lipsa monedei de schimb și mai ales a monedei divizionare ușurând, astfel, tranzacțiile comerciale.
Divide et impera
Scrie răspuns