ce reprezinta , din ce an , etc?

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
svasea
nou in forum
nou in forum

ce reprezinta , din ce an , etc?

Mesaj de svasea »

ce reprezinta?
Fişiere ataşate
DSC04496.jpg
DSC04496.jpg (93.13 KiB) Vizualizat de 5950 ori
bronz
bronz
DSC04498.jpg (68.58 KiB) Vizualizat de 5956 ori
Ultima oară modificat 24 Noi 2009, 16:42 de către svasea, modificat de 2 ori în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

In orice caz nu o piesa numismatica. Va rog s-o postati la sectiunea potrivita. Forumul nu are ca subiect antichitatile. Ca atare sectiunea de identificare este strict relatata la subiectul forumului, deci numismatica. Mut subiectul in sectiunea care mi se pare cea mai potrivita.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
svasea
nou in forum
nou in forum

Mesaj de svasea »

multumesc pentru amabilitatea de a-mi muta postul! imi cer scuze pentru discomfortul creat!
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Bine ati venit in forum. Obiectul dv. pare o matrice sigilara a unei entitati multiple (avand 3 coifuri care timbreaza scutul), probabil a unor sate reunite (intr-o entitate administrativa superioara, poate o comuna?). Sunt si la noi cunoscute exemple de sate care au ca reprezentare heraldica un stup cu albine roind in jur (ex. satul transilvanean Sulighete), sau animale din fauna padurilor - cum apare si aici iepurele. Ca datare poate fi secol XIX sau chiar mai timpuriu. Cam atat va pot spune pe baza cunostintelor mele limitate.

Ce dimensiuni are (inaltime, diametru rondea sigilara)? Multumesc!
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
svasea
nou in forum
nou in forum

Mesaj de svasea »

va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde si promtitudine!
rondeaua sigilara e ovala si are 25x27mm, inaltime 34mm. poate proveni de pe undeva din regiunea suceava, moldova? o am de la cineva din acea regiune
Scrie răspuns