Identificare insigne

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
cartelcoserv

Identificare insigne

Mesaj de cartelcoserv »

v-as ruga o identificare pe doua insigne (nu romanesti) si,eventual, o estimare.multumesc

prima
text avers : KATH. GESELLEN VEREIN AUGSBURG 1852
text revers: G. DESCHLER MUNCHEN
Imagine
Imagine
Imagine

a doua:
text avers : *G.T.E.V* DO LUSTIGN BRUNSTOANA
text revers: GUSTAV DESCHLER VEREINSZEICHENFABRIK MUNCHEN
Imagine
Imagine
tripleseven

Re: Identificare insigne

Mesaj de tripleseven »

cartelcoserv scrie:v-as ruga o identificare pe doua insigne (nu romanesti) si,eventual, o estimare.multumesc

prima
text avers : KATH. GESELLEN VEREIN AUGSBURG 1852
text revers: G. DESCHLER MUNCHEN

a doua:
text avers : *G.T.E.V* DO LUSTIGN BRUNSTOANA
text revers: GUSTAV DESCHLER VEREINSZEICHENFABRIK MUNCHEN
1- Katholischer Gesellenverein Augsburg 1852

La inceputurile industrializarii au fost infiintate tot felul de asociatii de catre breslele de meseriasi, care aveau ca scop sprijinirea tinerilor(si nu numai) care voiau sa invete o meserie pt a le usura angajarea intr-o fabrica!
Insigna de mai sus apartine unei asociatii asemanatoare(catolice) infiintata in 1852

2-*G.T.E.V* DO LUSTIGN BRUNSTOANA

-GTEV-prescurtare pt "Gebirgstrachtenerhaltungsverein" sau in traducere libera ... "asociatia pt pastrarea costumelor nationale de la munte"!...sunt asociiatii cu caracter national-popular care mai sunt active si astazi.

-DO LUSTIGN BRUNSTOANA este in dialect local bavarez si s-ar traduce brünnstoanezii veseli !

http://gtev-bruennstoana.spaces.live.com/

Incercati sa le vindeti pe ebay.de, in Romania nu cred ca luati cine stie ce pe ele!
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Am zis ca nu are rost sa mai deschid un nou topic. Am achizitionat si eu aceasta insigna, stiu ca este din perioada 1927-1940, in rest mai nimic.
Fişiere ataşate
243153800-643632-700_700.jpg
243153800-643632-700_700.jpg (25.77 KiB) Vizualizat de 4932 ori
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Societatea Cultul Eroilor a luat fiinta imediat dupa sau in perioada Primului Razboi Mondial. Scopul acesteia nu a fost limitat doar la slavirea celor ce au murit pentru aceasta tara ci si la inhumarea celor morti.Dupa 1918 au ramas pe campurile de lupta sute de mii de morti care la initiativa acestui grup au fost inhumati fara disciminare etnica sau religioasa. In cimitirul Pro Patria din Bucuresti sunt ingropati atat nemti cat si bulgari sau austrieci. Asociatia a avut nu numai aceasta insigna ci si butoni de manseta identici si probabil si alte insemne.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Multumesc mult pentru ajutor :D
Scrie răspuns