Ce parere aveti de despre noile monede si bancnote ?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Mihai

Ce parere aveti de despre noile monede si bancnote ?

Mesaj de Mihai »

Buna!
Ma refer desigur la leul-greu.
Cum vi se par ca design, teme, realizare?
Pe mine cel putin monedele m-au dezamagit. Mai rar atata lipsa de imaginatie... Parerea mea

Mihai
dorelb

Mesaj de dorelb »

N-am vazut monede mai urite. Chiar n-au avut pic de imaginatie?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Asta e una din motivele pentru care colectionez monede/bancnote vechi. Sunt incomparabil mai frumoase decat cele mai noi. Banii actuali sunt din ce in ce mai urate.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nimanui nu le plac asemenea monede de un prost gust egalat doar de moneda actuala de 5000 lei. Citeva pareri obiective pe un alt forum:
http://www.coinpeople.com/forums/viewtopic.php?t=12869
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Doamne cat am fost de nerabdator sa le vad dar ce dezamagit am fost dupa ce am vazut monedele. Pana si cele comuniste parca erau realizate cu mai mult simt artistic.
Sunt facute "pe genunchi" si "din fuga calului". Ceva se intampla la Monetarie sau la BNR. Parca si unele emisiunile jubiliare sunt "standard" fara viata , schematice, din ciclul " da-i repede sa plecam acasa".
Ma opresc aici caci nu as vrea sa jignesc pe cineva , dar sunt profund dezamagit.
Sorin
baboo
nou in forum
nou in forum

leul greu

Mesaj de baboo »

bancnotele sunt reusite dar monedele sunt sub orice critica. si un copil de3 ani putea sa faca mai frumoase
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Nu prea inteleg de ce nu s-a batut si moneda de 20 de bani, era logic si era necesara, dupa parerea mea...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Cred ca BNR are alergie la cifra 2.
In afara de efemera bancnota de 200 lei si de cea experimentala de 2000 lei cu eclipsa nu au aparut alte emisiuni dupa 1996.
Cred ca piesele de 2 si 20 bani precum si bancnotele de 2 si cea traditionala de 20 lei ar fi trebuit emise. ("Parerea mea" stiti cum se zice, daca tot se sustine ca trebuie sa ne obisnuim cu sistemul monedelor si bancnotelor EURO.)
In alta ordine de idei nu vi se pare ca valoarea de 1 leu pentru bancnota este cam mica si ar fi trebuit o moneda ?
PRONUMISMATICA
Site Admin

La ce mare valoare reprezinta bancnota noua de 1 leu, chiar ca ar fi fost mai potrivita o moneda in loc.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Da, clar ca trebuia o moneda...dar dupa cum stiti, pretul de fabricare a unei monede este mult mai mare decat cel al unei bancnote si cred ca aici rezida explicatia problemei
Mihai

Mesaj de Mihai »

Buna!

Si eu sunt pentru 1 leu moneda. Insa bine ca au facut-o bancnota, ca nu se stie ce "minune" de moneda mai iesea. Asa au fost cat de cat obligati sa respecte modelul celei de 10.000 lei "vechi".
Din cate stiu au existat destule discutii pana s-a hotarat forma bancnota sau moneda.Cred ca totusi a contat si ideea unei monede stabile, puternice, pe care o induce o bancnota de 1 u.m.
Totusi, din ce in ce mai multe state (ma refer la cele serioase) emit monede de 1 u.m. - vezi zona euro, Marea Britanie, chiar si Statele Unite, Elvetia.
Apropo de monede/bancnote frumoase/urate, ce ati zice de un top? Sa zicem dintre cele romanesti, pentru inceput.

Mihai
PRONUMISMATICA
Site Admin

Un top cu cele mai frumoase/urate monede/bancnote romanesti cum a zis Mihai ar fi interesant. Exceptie - un top cu cele mai urate monede nu stiu daca mai este necesar, avand in vedere ca noile piese care o sa fie introduse in circulatie in curand au cele mai mari sanse sa fie pe primele locuri in top. :roll:
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Am analizat un pic mai atent monedele de 10 bani 2005 si mi se pare ca ar fi 2 tipuri de muchii (ceva in genul emisiunilor de 50 bani , 1 leu si 2 lei 1910 si 1914 ) .
Unele parca au muchia rotunjita iar altele dreapta.
Faptul ar fi posibil pentru ca nu cred ca s-au realizat toate la Monetaria Statului avand in vedere urgenta si marimea tirajului.
Sau blancurile au provenit din 2 surse.
Care este parerea voastra ?
A mai sesizat cineva ceva asemanator ?
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

sorin70 scrie:Am analizat un pic mai atent monedele de 10 bani 2005 si mi se pare ca ar fi 2 tipuri de muchii (ceva in genul emisiunilor de 50 bani , 1 leu si 2 lei 1910 si 1914 ) .
Unele parca au muchia rotunjita iar altele dreapta.
Faptul ar fi posibil pentru ca nu cred ca s-au realizat toate la Monetaria Statului avand in vedere urgenta si marimea tirajului.
Sau blancurile au provenit din 2 surse.
Care este parerea voastra ?
A mai sesizat cineva ceva asemanator ?
Eu am sesizat, dar dupa ce am citit postul tau :) , intre o moneda din 2005 si una din 2006. Cea din 2005 are muchea rotunjita, iar cea din 2006 este "mai" dreapta.
Scrie răspuns