Eroare 500 lei 1946?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
consult

Eroare 500 lei 1946?

Mesaj de consult »

In urma cu putine zile am gasit prin sertarul meu cu monede romanesti comune una care mi-a atras atentia pentru prima data. :oops: Am constatat ca este o eroare la 500 lei 1946, lipsind cele doua zerouri de la 500. Am trimis un scan al monedei si la romaniancoins, eventual pentru a fi pusa alaturi de celelalte erori de acolo.
Curios este insa ca astzi, cautand iar prin mentionatul sertar am gasit o alta moneda cu aceleasi caracteristici. Atasez aici scanul ei. De adaugat este ca ambele monede au muchia neteda, nu cu zimti cum ar trebui.
Ce parere aveti?
Fişiere ataşate
eroare 500 lei 1946.JPG
eroare 500 lei 1946.JPG (36.83 KiB) Vizualizat de 5638 ori
dorelb

Mesaj de dorelb »

interesant sertar aveti. Pare o eroare, dar inclin sa cred ca cele doua zerouri au fost sterse intentionat de cine stie cine. Poate ca un scan cu o rezolutie mai buna, si in prealabil o spalare a monedei ar elucida misterul.
consult

Mesaj de consult »

Moneda asta nu prea as vrea sa o curat, dar iata un link catre cea de a doua moneda despre care vorbeam. Sunt intr-adevar niste zgarieturi in zona in care ar trebui sa fie 0-urile, dar mie mi se pare ca zgarieturile sunt prezente si in celelalte parti ale monedelor.

http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... i1946.html
banivechi

Mesaj de banivechi »

Eu inclin sa cred ca zerourile au fost sterse in '47 cu scopul de a folosi moneda deja scoasa din uz dupa stabilizare in loc de 5 lei. Zimtii tot asa puteau fi polizat fara probleme dat fiind faptul ca 5 lei '47 e mai mica in diametru.
Scrie răspuns