Insigna Organizarea Sportului Romanesc

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Naenia

Insigna Organizarea Sportului Romanesc

Mesaj de Naenia »

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de urmatoarea insigna: O.S.R. - Organizarea Sportului Romanesc.

Am cautat pe net si am mai gasit o insigna similara pe forum, dar si pe okazii: viewtopic.php?t=5897

Numai ca nu se precizeaza niciun pret, iar link-ul spre eBay nu mai este valabil.

Diferenta este ca insigna pe care o detin eu pare sa fie din argint, are 51 de grame, producatorul este Decomed Bucuresti, si pare sa fie din anii '40. Are si un numar de serie pe verso - 339. Nu este intr-o stare excelenta, avand mici portiuni unde emailul este sarit.
Nu am niciun catalog cu insigne romanesti, si m-ar interesa sa aflu daca intr-adevar exista si o varianta din argint pentru aceasta insigna, precum si tirajul si cotele sale.

Multumesc anticipat pentru informatii.
Muzica nu inseamna nimic daca audienta nu aude.
Naenia

Mesaj de Naenia »

... ... ... Nu aveti deloc informatii despre aceasta insigna?
Nu stiti de unde as putea afla cateva detalii in plus?
sathor

insigna osr

Mesaj de sathor »

buna ziua,
exista si variante din argint doar ca nu cred ca va poate spune nimeni cu exactitate de un anumit tiraj pentru ca insignele nu sunt monede :). in cel mai bun caz vi s-ar putea spune de un numar de insigne acordate oficial cu brevet.
in general aceste piese sunt din alama/bronz argintat sau aurit, in functie de clasa.
Decomed, este unul dintre manufacturierii anilor 30-40, acesta, din cunostintele mele, a mai produs si insigna voluntarilor din razboiul 1916-1919 unde am vazut si varinate argintate si din argint si cel mai probabil si alte piese.
o evaluare, in general se face dupa starea de conservare a piesei, dupa gradul de raritate, metal, in cazul acestei piese si dupa clasa si varianta, e.t.c.
cel mai bine daca vreti o evaluare obiectiva cat de cat, ar fi sa postati poze avers-revers cu insigna dvs.
va doresc o zi buna.
Naenia

Mesaj de Naenia »

Revin cu pozele insignei pe care o detin.
Fişiere ataşate
Poza 1
Poza 1
OSR_1.jpg (496.39 KiB) Vizualizat de 5500 ori
Poza 2
Poza 2
OSR_2.jpg (441.34 KiB) Vizualizat de 5500 ori
sathor

osr

Mesaj de sathor »

buna ziua,
foarte frumoasa insigna dvs., aceasta este cl.2-a si pare a fi din argint intradevar doar ca in lipsa marcajelor de arg. ... nu putem fi siguri. daca doriti totusi sa aflati, puteti merge la un bijutier care sa va faca un test pentru argint, nu cred ca va costa prea mult.
asa cum am spus, acesta este una din "variatiile" acestei insigne, ea fiind la baza insigna u.o.s.r. (care cred ca se traduce, uniunea organizatiilor sportului romanesc), suferind o usoara transformare si adaptare la nevoile momentului acordarii ei. aceasta organizatie a suferit de-a lungul existentei ei, cateva transformari atat structurale cat si de "botez" si de aceea avem astazi aceste "variante" cu u.o.s.r., o.s.r. si daca nu gresesc s.r., desi aici am ceva indoieli pentru ca nu sunt sigur daca acest tip de insigna este oficiala sau doar i-au cazut literele :) .
felicitari pentru aceasta piesa, sa o stapaniti sanatos.
o zi buna va doresc
Naenia

Mesaj de Naenia »

Va multumesc mult pentru informatii. :)
Scrie răspuns