http://www.emedals.ca/catalog.asp?country=RO
Ce ziceti ?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Nu inteleg,la cine sunt piesele false? La emedals sau la Stambuliu? Daca va referiti la Emedals, nu stiu ce gasiti fals la coroane !leonard.florian scrie:nu va entuziasmati asa.cam 80% din decoratiile de acolo sunt facaturi, utati-va la coroane cum au fost facute.
Eu zic ca toate arata bine. Nu vad ce-au coroanele. Sint foarte obisnuite ca si la multe alte decoratii regaliste. Plus ca multe sint modele din perioada 1941-1947 fabricate dupa acelasi standard la Monetaria Nationala.cam 80% din decoratiile de acolo sunt facaturi, utati-va la coroane cum au fost facute.

Romaniac scrie:De ce ziceti ca sint falsuri ?Este adevarat ca are si el falsuri( Ord Carol;Erou al RSR),dar la coroane nu vad ce ar putea fi fals!
Inseamna ca-i o replica al dracului' de buna !Ord. Carol - mi-a fost oferita de un prieten, in urma cu 2 ani, o piesa identica (inclusiv poansoanele erau identice) cu 500 Euro ! Singura deosebire ca mi-a fost oferita ca Sammleranfertigung=replica pt colectionari si nu ca original !

Am vazut si originale si falsuri. Unele mai "bune" decit altele. Nu am tinut (inca) nici un original in mina. Am si o copie (fals) in colectie. In fine, poate ma insel. Atunci care sint caracteristicile unei piese originale ?Cate originale ai tzinut in mana ca sa -tzi dai seama cit de buna e copia???