Buna seara
rog ajutor in a identifica cele 2 monede
prima cantareste 3,6 grame iar cea de a doua 1,4
multumesc
identificare 2 monede romane
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
identificare 2 monede romane
- Fişiere ataşate
-
- P1140135_2.jpg (327.82 KiB) Vizualizat de 2630 ori
-
- P1140139_2.jpg (221.33 KiB) Vizualizat de 2630 ori
-
- P1140141_2.jpg (312.1 KiB) Vizualizat de 2630 ori
-
- P1140143_2.jpg (190.29 KiB) Vizualizat de 2630 ori
Moneda a doua este un follis comemorativ Constantin cel Mare, monetaria Alexandria, 347 – 348 AD
VN – MR
DV CONSTANTI-NVS PT AVGG
Referinte: RIC VIII 32
Prima moneda pare a fi un bronz provincial, o imagine de o calitate superioara ar ajuta mai mult.
VN – MR
DV CONSTANTI-NVS PT AVGG
Referinte: RIC VIII 32
Prima moneda pare a fi un bronz provincial, o imagine de o calitate superioara ar ajuta mai mult.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
Vazand prima moneda pe un alt monitor am reusit sa-mi dau seama despre ce este vorba.
Este un bronz provincial Geta, emis in Nicaea-Bithynia, 209-211 AD.
ΧΕΠΤ
ΝΙΚΑΙΕΩΝ
Telesphorus
Referinte: Recueil Général 511.
Telesphorus fiul lui Asclepius(zeul medicinei) si fratele Hygieiei in mitologia greaca. Apare reprezentat ca un pitic care are intotdeauna capul acoperit de un capac sau o hota si simbolizeaza recuperarea din boala.
Initial a fost un zeu celtic, probabil introdus la greci de către Galateni în Anatolia în secolul al III-lea BC. "Influenta" lui s-a extins spre vest în cadrul Imperiului Roman, în special în timpul secolul al II-lea AD.
Atasez o poza de o calitate mai buna a monedei despre care am vorbit.
Este un bronz provincial Geta, emis in Nicaea-Bithynia, 209-211 AD.
ΧΕΠΤ
ΝΙΚΑΙΕΩΝ
Telesphorus
Referinte: Recueil Général 511.
Telesphorus fiul lui Asclepius(zeul medicinei) si fratele Hygieiei in mitologia greaca. Apare reprezentat ca un pitic care are intotdeauna capul acoperit de un capac sau o hota si simbolizeaza recuperarea din boala.
Initial a fost un zeu celtic, probabil introdus la greci de către Galateni în Anatolia în secolul al III-lea BC. "Influenta" lui s-a extins spre vest în cadrul Imperiului Roman, în special în timpul secolul al II-lea AD.
Atasez o poza de o calitate mai buna a monedei despre care am vorbit.
- Fişiere ataşate
-
- DCS345.jpg (51.63 KiB) Vizualizat de 2500 ori
Buna seara
Multumesc mult pentru ajutor...
Incercand sa aflu mai multe de pe net despre bronzul provincial, am observat o diferenta semnificativa...
aici
http://www.coinproject.com/coin_detail.php?coin=185434
moneda este descrisa ca avand 2,42 grame pe cand a mea cantareste 3,6 grame...
Examinad cu atentie monedaam observat ceea ce se poate numi o "lipire" ..practic moneda ar fi compusa din doua monede lipite...
sa fie vreun fals ? are o cota ridicata pe piata incat sa fie un fals modern ? ...
Multumesc mult pentru ajutor...
Incercand sa aflu mai multe de pe net despre bronzul provincial, am observat o diferenta semnificativa...
aici
http://www.coinproject.com/coin_detail.php?coin=185434
moneda este descrisa ca avand 2,42 grame pe cand a mea cantareste 3,6 grame...
Examinad cu atentie monedaam observat ceea ce se poate numi o "lipire" ..practic moneda ar fi compusa din doua monede lipite...
sa fie vreun fals ? are o cota ridicata pe piata incat sa fie un fals modern ? ...
- Fişiere ataşate
-
- P1140190.jpg (83.02 KiB) Vizualizat de 2397 ori
-
- P1140189.jpg (95.4 KiB) Vizualizat de 2397 ori
-
- P1140188.jpg (106.27 KiB) Vizualizat de 2397 ori
-
- P1140187.jpg (112.81 KiB) Vizualizat de 2397 ori
Moneda d-voastra nu este un fals modern, este o piesa autentica intr-o stare nu foarte buna.
Ceea ce numiti d-voastra lipire, mie personal imi pare un defect de stantare.
Diferenta de greutate nu este una semnificativa pentru monedele provinciale.
Ceea ce numiti d-voastra lipire, mie personal imi pare un defect de stantare.
Diferenta de greutate nu este una semnificativa pentru monedele provinciale.
Multumesc mult de ajutor
Pentru a nu deschide un nou topic, am sa adaug aici pozele pentru alta moneda romana pentru care am nevoie de ajutor ( sau fragment de moneda )
Greutatea daca mai are vreo relevanta : 2 grame
Pentru a nu deschide un nou topic, am sa adaug aici pozele pentru alta moneda romana pentru care am nevoie de ajutor ( sau fragment de moneda )
Greutatea daca mai are vreo relevanta : 2 grame
- Fişiere ataşate
-
- P1140157.jpg (268.8 KiB) Vizualizat de 2277 ori
-
- P1140151.JPG (317.82 KiB) Vizualizat de 2277 ori
Moneda este un follis, emis de imparatul Valens(zic eu).
Victoria avand in mana dreapta cununa, iar in stanga o frunză de palmier.
DN VALEN-S PF AVG
SECVRITAS-REIPVBLICAE
Referinte: RIC IX 9b
http://www.wildwinds.com/coins/ric/vale ... 9b_iii.jpg
Victoria avand in mana dreapta cununa, iar in stanga o frunză de palmier.
DN VALEN-S PF AVG
SECVRITAS-REIPVBLICAE
Referinte: RIC IX 9b
http://www.wildwinds.com/coins/ric/vale ... 9b_iii.jpg