Cataloage Krause

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
QUINTILIAN

Cataloage Krause

Mesaj de QUINTILIAN »

Bună seara, am si eu câteva întrebări în legătură cu aceste cataloage de tip Krause , (sper să nu pară stupide, dar doresc sa fiu lamurit daca se poate)

1. Pentru monede, eu am reuşit să-mi cumpăr ediţia 12 (1901- prezent). De pe net am reuşit să downloadez ediţia 37. întrebarea pe care o pun este: există diferenţe majore între cele două în afară de faptul că în nr 37 sunt prezentate în plus faţă de numărulş 12 monedele ce au apărut până în anul 2000, sau si au dat seama editorii ca au mai ramas monede neclasate pe anii anteriori (adica moneda sa fie de exemplu din anul 1940 dar sa nu apara in nr 12)?

2. exista vreun catalog în care sunt prezentate monedele din Republica Tuva?

va multumesc frumos!
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
capa

Re: Cataloage Krause

Mesaj de capa »

QUINTILIAN scrie:Bună seara, am si eu câteva întrebări în legătură cu aceste cataloage de tip Krause , (sper să nu pară stupide, dar doresc sa fiu lamurit daca se poate)

1. Pentru monede, eu am reuşit să-mi cumpăr ediţia 12 (1901- prezent). De pe net am reuşit să downloadez ediţia 37. întrebarea pe care o pun este: există diferenţe majore între cele două în afară de faptul că în nr 37 sunt prezentate în plus faţă de numărulş 12 monedele ce au apărut până în anul 2000, sau si au dat seama editorii ca au mai ramas monede neclasate pe anii anteriori (adica moneda sa fie de exemplu din anul 1940 dar sa nu apara in nr 12)?

2. exista vreun catalog în care sunt prezentate monedele din Republica Tuva?

va multumesc frumos!
Sa nu faceti confuzie intre editia 12 din Collecting World Coins: http://www.amazon.com/Collecting-World- ... 976&sr=1-1

si editia 37 din Standard Catalog of World Coins: http://www.amazon.com/Standard-Catalog- ... 047&sr=1-1

Continutul celor 2 serii care merg in paralel difera prin tipul de monede continute. Din ce stiu eu, in Colecting World Coins sunt doar monede de circulatie.

Altfel intre editia N si editia N+i sunt rectificari, actualizari ale cotelor, eventual noi piese.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
danutz

Mesaj de danutz »

eu am editia 38 si sunt la paginile 2030-2031
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

Da, eu ma refeream STRICT la numarul de monede prezentate in ele, ca în modul acesta sa am o evidenta a ceea ce mi lipseste din colectie.
Vă multumesc fumos pentru răspuns domnilor Capa şi Dănutz, m-am lămurit!
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
Scrie răspuns