Rog pe colegi care se pricep la scrisul vechi ottoman,sa identifice urmatoarele 3 monede.
Prima din partea stanga are 3,6 gr. cea din mijloc 1,4 gr, si ultima 7,3 gr.
Multumesc anticipat.
monede ottomane din aur
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
monede ottomane din aur
- Fişiere ataşate
-
- 002.jpg (48.55 KiB) Vizualizat de 1629 ori
-
- 001.jpg (49.65 KiB) Vizualizat de 1629 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
A treia este KM#696, 100 Kurush, 7,21g aur .917, Monetaria Constantinopol (Qustantiniyah) AH1277, an de domnie 8 (1869)
Tiraj 495.000
Cea din mijloc cred ca e un jeton copiat dupa o Cedid Mahmudiye, KM645, an de domnie 28 (1836). Greutatea ar trebui sa fie 1.6grame. Si pare a fi alama. Exista multe facaturi la tipul asta.
Prima se incadreaza ca si greutate si aspect la categoria "sultani". Cred ca este AH 1161 (1748 AD).
Tiraj 495.000
Cea din mijloc cred ca e un jeton copiat dupa o Cedid Mahmudiye, KM645, an de domnie 28 (1836). Greutatea ar trebui sa fie 1.6grame. Si pare a fi alama. Exista multe facaturi la tipul asta.
Prima se incadreaza ca si greutate si aspect la categoria "sultani". Cred ca este AH 1161 (1748 AD).
- croissantro

Prima moneda este 'Serifi Altin" sultanul Mustafa II, an 1106 (1695), monetaria Misir (Egipt), fara grad de raritate. A doua este un "penez" adica imitatie dupa monede de aur produs cu scop de decor vestimentar sau capilar. A treia moneda a fost bine identificata de colegul nostru insa are o mica variatie la gramaj, are 0,1 de plus, mai rar la monedele astea sa aiba de plus si nu de minus. La prima vedere...greu de zis. Chiar azi au facut astia nustiu ce arestari prin bucuresti cu falsificatori de monede de genul asta... Prima cert e autentica.
Multumesc colegilor pentru raspunsul lor, absolut lamuritor!
Referitor la a treia moneda,mentionez ca le am cantarit in viteza,fiind intr-un lot mai mare de monede de aur,asa ca e posibil cel +0,1 sa fie o greseala,si in nici un caz nu provine din Bucuresti..
Referitor la a treia moneda,mentionez ca le am cantarit in viteza,fiind intr-un lot mai mare de monede de aur,asa ca e posibil cel +0,1 sa fie o greseala,si in nici un caz nu provine din Bucuresti..
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
- croissantro