Sadagura
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
Sadagura
Am achizitionat o moneda de tip sadagura si as vrea sa stiu ce tip de moneda este si ce valoare are.
- Fişiere ataşate
-
- Sadagura 1.JPG (69.18 KiB) Vizualizat de 25217 ori
-
- Sadagura 2.JPG (68.91 KiB) Vizualizat de 25216 ori
E o para-3 denghi 1772 normala. Sadagurele mici sint mai greu de gasit decit cele "mari" (2 para-3 copeici). Experienta de pina acum imi spune ca se gasesc la o rata de o moneda "mica" la 3 sau 4 monede "mari" in general, cu observatia insa ca pentru 1772 totusi monedele de o para sint predominante fata de cele de 2 para-3 copeici.
Moneda din imagine este intr-o stare absolut satisfacatoare pentru orice colectionar pretentios - e bine stiut ca ele practic nu exista in stare mai buna de VF din cauza tehnologiei de batere si amaterialului folosit, ba chiar la moneda de fata nu se observa porozitati (se pare ca monede de o para siont cel mai ingrijit lucrate, fara insa ca asta sa fie regula). Dispunerea legendei este obisnuita, e bine batuta (adica nu exista excentricitati) dar weak strike la revers (cifra 3...).
Valoarea, dupa parerea mea, de la 20 euro in sus. Pe ebay ar putea ajunge la 50.
Moneda din imagine este intr-o stare absolut satisfacatoare pentru orice colectionar pretentios - e bine stiut ca ele practic nu exista in stare mai buna de VF din cauza tehnologiei de batere si amaterialului folosit, ba chiar la moneda de fata nu se observa porozitati (se pare ca monede de o para siont cel mai ingrijit lucrate, fara insa ca asta sa fie regula). Dispunerea legendei este obisnuita, e bine batuta (adica nu exista excentricitati) dar weak strike la revers (cifra 3...).
Valoarea, dupa parerea mea, de la 20 euro in sus. Pe ebay ar putea ajunge la 50.
-
sigmaringen1

o piesa frumoasa
este o piesa fumoasa.
banivechi am vazut pe pagina ta niste piese sadagura in stare foarte buna (unele vandute altele din colectia ta), mai esti interesat sa achizitionezi monede sadagura?
cu stima cristian
banivechi am vazut pe pagina ta niste piese sadagura in stare foarte buna (unele vandute altele din colectia ta), mai esti interesat sa achizitionezi monede sadagura?
cu stima cristian
Articol interesant (Sadagura): http://www.iatp.md/dava/Rusu_11/rusu_11.html
Destul de inexact articolul... am mai citit pe undeva ca rusii cica nu reusesc sa descifreze legenda monedelor, nu e adevarat, catalogul Uzdenikov le descrie chiar mai bine decit Buzdugan. Iar chestia cu Dacia sub protectie rusa e propaganda ieftina. Ne-au tras in piept mai intii cu monedele Sadagura, apoi ne-au luat si malul sting al Prutului.
Iaca-ta ne intoarcem iar si iar la rusi.
Pai in lumina noului articol nu pare chiar aberant proiectul rusesc din preajma razboiului de independenta pentru infintarea Regatului Romano-Bulgar. Cu o mica ajustare. Din cate am inteles, tarul nu dorea doar realizarea uniunii politice, ci si numirea unui principe agreat, la conducerea noii entitati ( nobil care, intamplator sau nu, era chiar un var al tarului ).
Una peste alta, cred ca asa-zisul Regat Dac nu ar fi fost prea mult fidel realitatii, ci ar fi fost doar o comuniune de etnii si teritorii, abil manevrate spre a satisface interesele militare si economice ale Rusiei ( vezi Irakul de astazi ). Un stat politic, insa adanc divizat etnic si probabil regional - unealta perfecta pentru a tine "ocupata" populatia si a profita de situatie.
Si poate nu ar trebui sa uitam si declaratiile ciudatului fost ofiter GRU care se interesa de placutele de aur de la Sinaia si care sustinea ca Rusia detine inca alte zeci, dacice fiind.
Fum in ochi, idei false pentru dezbateri, toate pentru politica rusilor.
Pai in lumina noului articol nu pare chiar aberant proiectul rusesc din preajma razboiului de independenta pentru infintarea Regatului Romano-Bulgar. Cu o mica ajustare. Din cate am inteles, tarul nu dorea doar realizarea uniunii politice, ci si numirea unui principe agreat, la conducerea noii entitati ( nobil care, intamplator sau nu, era chiar un var al tarului ).
Una peste alta, cred ca asa-zisul Regat Dac nu ar fi fost prea mult fidel realitatii, ci ar fi fost doar o comuniune de etnii si teritorii, abil manevrate spre a satisface interesele militare si economice ale Rusiei ( vezi Irakul de astazi ). Un stat politic, insa adanc divizat etnic si probabil regional - unealta perfecta pentru a tine "ocupata" populatia si a profita de situatie.
Si poate nu ar trebui sa uitam si declaratiile ciudatului fost ofiter GRU care se interesa de placutele de aur de la Sinaia si care sustinea ca Rusia detine inca alte zeci, dacice fiind.
Fum in ochi, idei false pentru dezbateri, toate pentru politica rusilor.
Pecunia non olet.
Gata, imi vand toate Sadagurele, de fapt sunt monede rusesti, matrioska lor azi si maine 
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
-
andastratan

sadagura
vinde cineva vreo astfel de moneda?daca da si e din bucuresti il rog frumos sa ma anunte 
Din ianuarie incoace Sadagurele au urcat destul de bine, licitatiile urmarite de mine pe ebay n-au fost sub 80-90 euro la 2para-3copeici.banivechi scrie: Valoarea, dupa parerea mea, de la 20 euro in sus. Pe ebay ar putea ajunge la 50.
La Brasov acum 10 zile am luat 4 bucati. A cincea era 400 lei...
Banuiesc ca arata destul de bine. Interesanta aceasta crestere de pret. desi sunt niste monede foarte interesante totusi acestea sunt destul de multe pe piata si in colectii. ceea ce face diferenta este starea acestora. greu gasesti o piesa intr-o stare foarte buna. oricum sunt printre preferatele mele din multe motive. unul singur ar fi ca atunci cind mi-a cazut una in mina m-a intrigat prezenta celor 2 steme ale tarilor romane sub aceeasi coroana, chiar daca tarista. cred ca aceste monede merita un studiu amanuntit concretizat intr-o carte bine scrisa si pe care sper sa o scrie banivechi si sa fie una din primele carti tiparite sub egida ANR. o mina de ajutor poate va voi da si eu, daca credeti ca veti avea nevoie.banivechi scrie:banivechi scrie: A cincea era 400 lei...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Asta da inflatie... Cand am inceput sa umblu pe la targuri tin minte ca gaseam destule cu 150.000-200.000 lei / buc.banivechi scrie:Din ianuarie incoace Sadagurele au urcat destul de bine, licitatiile urmarite de mine pe ebay n-au fost sub 80-90 euro la 2para-3copeici.banivechi scrie: Valoarea, dupa parerea mea, de la 20 euro in sus. Pe ebay ar putea ajunge la 50.
La Brasov acum 10 zile am luat 4 bucati. A cincea era 400 lei...