Identificare moneda romana SABINA

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
auxilius
**
**

Identificare moneda romana SABINA

Mesaj de auxilius »

Buna ziua, va rog sa va dati cu parerea despre moneda din imagine.
Mentionez ca este un denar suberat de marime medie, momentan nu stiu greutatea.
Avers .... "SABINA-AUGUSTA-HADRIANI-AUG-PP"
Revers ... "FECUNDA-AUGUSTA"
As dori si un pret informativ pt. ca nu o gasesc pe niciun site...
Multumesc anticipat!!
Fişiere ataşate
romancoin.jpg
romancoin.jpg (355.73 KiB) Vizualizat de 3303 ori
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Interesanta moneda.
Reversul FECVND AVGVSTAE este intalnit cu precadere la monedele Faustina II. La monedele cu Sabina eu n-am intalnit pana acum acest revers dar asta nu inseamna ca el nu exista, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o moneda suberat.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
auxilius
**
**

Mesaj de auxilius »

radu_28 scrie:Interesanta moneda.
Reversul FECVND AVGVSTAE este intalnit cu precadere la monedele Faustina II. La monedele cu Sabina eu n-am intalnit pana acum acest revers dar asta nu inseamna ca el nu exista, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o moneda suberat.
Multumesc pentru interventie si apreciere, si mie mi s-a parut foarte interesanta deoarece nici eu nu am gasit acest revers decat la monde cu Faustina. Daca este relevant, moneda are 2.9 grame. As ruga si alti colegi care pot sa intervina cu ceva concret... Multumesc!
newbasic

Mesaj de newbasic »

Am si eu 3 denari suberati care conform aversului ii pot fi atribuiti lui Caracalla, numai ca reversul este specific denarilor lui Septimius Severus.
Am gasit foarte putine informatii despre aceste monede necatalogate .... din cate am reusit sa aflu, se pare ca aceste monede sunt emisiuni neoficiale ( ceva de genul falsuri de epoca) destinate mai ales platilor catre comerciantii sau mercenarii din afara imperiului.
Legat de pret...... eu le-am achizitionat pe la targuri cu sume cuprinse intre 10 si 30 lei bucata.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

M-am uitat in RIC, si nu apare revers FECUND AVGVSTAE la Sabina.
As spune ca e un hibrid batut in timpul lui Marc Aureliu ,pentru Faustina a II-a . Aversul s-a folosit de la stantele pentru Sabina.
Scrie răspuns