Buna seara, va rog sa va dati cu parerea despre moneda din imagine.
Mentionez ca piesa este confectionata din cupru argintat, iar partea cu aversul si cea cu reversul par lipite una de alta, exista vreo posibilitate ca aceasta sa fie vreun fals de epoca? Va rog, daca se poate si o valoare informativa, multumesc anticipat! auxilius.
Half Dollar 1918 Lincoln
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Half Dollar 1918 Lincoln
- Fişiere ataşate
-
- ngl 005.JPG (445.87 KiB) Vizualizat de 3992 ori
-
- ngl 006.JPG (467.3 KiB) Vizualizat de 3992 ori
-
atlantic3009

Re: Half Dollar 1918 Lincoln
Buna seara, ii rog in continuara pe stimatii colegi de forum sa ma lumineze si pe mine in legatura cu aceasta moneda, pentru ca cu toate ca e pusa de ceva vreme, nu am reusit sa aflu ceva concret! Multumesc anticipat tuturor acelora care binevoiesc sa imi dea o lamurire! Cu stima, auxilius!auxilius scrie:Buna seara, va rog sa va dati cu parerea despre moneda din imagine.
Mentionez ca piesa este confectionata din cupru argintat, iar partea cu aversul si cea cu reversul par lipite una de alta, exista vreo posibilitate ca aceasta sa fie vreun fals de epoca? Va rog, daca se poate si o valoare informativa, multumesc anticipat! auxilius.
Sunt de parere ca nu este un fals. Spun asta deoarece atunci cand cineva face un fals, il face cat mai asemanator cu originalui. De multe ori nu le iese cu greutatea, cu diametrul sau grosimea, forma literelor, aspectul muchiei. Dar designul, reprezentarile de pe moneda, in speta bustul si stema, incearca sa le faca cat mai asemanatoare.
In cazul piesei dvs, se observa clar cum bustul nu se prelungeste pana la muchie, asa cum e cazul la original, si lasa un spatiu de cativa mm intre cele doua.
Daca va uitati bine, langa muchie se vede ceva scris, am subliniat ce mi se pare mie ca scrie ("inside...store").
Deci probabil ca este un jeton, sau ceva care putea fi cheltuit intr-un anumit magazin. Sau o copie dupa asa ceva.
Postati imaginea si pe coinpeople sau cointalk, acolo sunt multi specializati pe monede americane.
Succes
In cazul piesei dvs, se observa clar cum bustul nu se prelungeste pana la muchie, asa cum e cazul la original, si lasa un spatiu de cativa mm intre cele doua.
Daca va uitati bine, langa muchie se vede ceva scris, am subliniat ce mi se pare mie ca scrie ("inside...store").
Deci probabil ca este un jeton, sau ceva care putea fi cheltuit intr-un anumit magazin. Sau o copie dupa asa ceva.
Postati imaginea si pe coinpeople sau cointalk, acolo sunt multi specializati pe monede americane.
Succes
- Fişiere ataşate
-
- tnnngl_005_135.jpg (309.13 KiB) Vizualizat de 3772 ori