Lamuriri

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Faustina

Lamuriri

Mesaj de Faustina »

Stie cineva de aceste emisiuni ? Au circulat in Maramures . Rog detalii . Anul si cine le-a emis . Se pot asimila bancnotelor ?
Imaginile sunt fata si verso .
Multumesc anticipat .
Fişiere ataşate
scan0002.jpg
scan0002.jpg (106.8 KiB) Vizualizat de 10165 ori
scan0001.jpg
scan0001.jpg (139.21 KiB) Vizualizat de 10165 ori
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
dodyory

Mesaj de dodyory »

salut, sunt iudaice, se asimilieaza bancnotelor, sunt in stare buna.
iason

Mesaj de iason »

dodyory scrie:salut, sunt iudaice, se asimilieaza bancnotelor, sunt in stare buna.
Corect, problema insa e alta.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

iason scrie:
Corect, problema insa e alta.
Dap. :mrgreen:
Sper ca n-ati platit mult pe ele.
banivechi

Mesaj de banivechi »

"Curioasa bancnota care circula in Maramuresul romanesc"...:-) oare din ce ziar or fi facsimilele?
Faustina

Mesaj de Faustina »

Multumesc pentru raspunsuri .
Eu sunt doar intermediar . " Piesele " apartin unui coleg de blog care m-a intrebat ce stiu despre ele . I-am recomandat sa ceara lamuriri pe acest forum, dar nu are cont . M-am oferit sa il ajut . Voi afla si pretul platit, dupa care o sa il comunic .
Daca sunt si alte pareri, mai astept .
Ca ar putea fi falsuri, sincer habar nu am .
Eu sunt cu Sadagura si ceva Roma imperiala .
Antoninus Pius
simaky

Mesaj de simaky »

falsuri !!!
Fişiere ataşate
de pe ebay
de pe ebay
1885 - scrisoare expediata de la Tecuci la Penitenciarul Craiaova.jpg (36.67 KiB) Vizualizat de 9884 ori
de pe ebay 2
de pe ebay 2
1912 - plic cu stampila evreiesti.jpg (28.23 KiB) Vizualizat de 9884 ori
posibil original
posibil original
1920 - 25 bani notgeld Maramures av.jpg (19.78 KiB) Vizualizat de 9884 ori
Faustina

Mesaj de Faustina »

Aldorus a intrebat cat au costat . Am intrebat si raspunsul a fost : in jur de 200 lei . Alte amanunte privind vanzarea nu le pot spune pentru ca nu am acordul proprietarului acestor piese .
Antoninus Pius
sameflo
*
*

Mesaj de sameflo »

Buna ziua,

Eu sunt "ursul pacalit de vulpe" in acest caz :lol:
Deoarece am avut nevoie de ajutor in cazul unei bancnote mi-am facut si eu cont si am tot navigat pe forum si am dat din greseala peste acest topic. Multumesc pentru informatii, dar as mai avea nevoie de ceva lamuriri cu privinta la aceste "chestii" de mai sus. In primul rand as dori sa stiu daca cineva stie sigur daca ele au fost folosite si ca bonuri sau doar ca stampile de corespondenta (nu cele ce le detin eu bineinteles).

Dupa alte indelungi cautari pe internet iata ce am gasit despre ele: Sunt niste notgelduri emise in jurul lui 1900 de catre evreii din Maramures. Mai exact sunt vouchere de caritate emise de o forma de scolarizare pentru baieti ce provin din medii modeste (Talmud Torah) din Yesiva, Sighetul Marmatiei.

Informatiile despre vouchere le-am procurat de pe pagina web a cartii Extension of Life a lui Robert J. Bauman. Se pare ca autorul este un colectionar de bancnote vechi interesat mai ales de cele care aveau legatura cu antisemitismul, Holocaustul si WWII. Daca doreste cineva o sa caut si link-ul catre aceasta pagina. Informatiile sunt in engleza si ceea ce e mai sus am inteles eu (nu stiu foarte multe despre evrei asa ca multe le-am corelat cu informatii de pe Wikipedia)

Acum inteleg ca acestea ce le am eu sunt falsuri si ca m-am pacalit cand le-am luat de pe okazii de la un utilizator cu multe calificative care daca nu ma insel l-am vazut si pe acest forum (cel putin ID-ul parca era acelasi), dar imi poate spune cineva daca sunt macar niste falsuri de epoca sau sunt facute recent, hartia imi pare totusi nu foarte actuala dar poate ma insel. Asa poate am si eu putina satisfactie ca am dat 180 Ron + transport pe niste falsuri de epoca. Precizez ca inca le detin in umila mea colectie.

Multumesc anticipat si sper sa mai vada cineva acest post.
Scrie răspuns