Monede de 1 uncie argint

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
zolid88
**
**

Monede de 1 uncie argint

Mesaj de zolid88 »

de unde se pot achizitiona monede de 1 uncie argint in afara de okazii?. Exista magazine online sau ...pe net in alte tari sunt zeci de asemenea magazine care au monede de argint pt investitie??/
jones2m

Mesaj de jones2m »

nu cred ca sunt magazine sa vanda argint pentru investitie cel putin eu nu am vazut.
Se mai gasesc la magazinele de amanet daca e doar pentru argint dar trebuie sa vorbesti cu ei. La preturile actuale la argint adica la mai putin de 1,8 RON/gram la amanet nu cred ca se mai ingesuie lumea.

asta e acam cea mai cinstita cotatie am vazut-o pana acum
http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 1436.l2649
zolid88
**
**

Mesaj de zolid88 »

jones2m scrie:nu cred ca sunt magazine sa vanda argint pentru investitie cel putin eu nu am vazut.
Se mai gasesc la magazinele de amanet daca e doar pentru argint dar trebuie sa vorbesti cu ei. La preturile actuale la argint adica la mai putin de 1,8 RON/gram la amanet nu cred ca se mai ingesuie lumea.

asta e acam cea mai cinstita cotatie am vazut-o pana acum
http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 1436.l2649
Nu este doar pt argint, imi plac foarte mult monedele mari de argint si m-am gandit ca sunt mai usor de procurat si mai putin falsificati. Cautand pe net am gasit vreo doua siteuri care vindeau monedele cu 70-80 de euro-aceste monede sunt de vanzare in Europa cu 20-25 de euro :(
jones2m

Mesaj de jones2m »

Nici macar nu pot sa va incurajez. Da in alte tari colectionarea de monede de investitie tip bullion e ca orice alta pasiune (site-uri dedicate + magazine specializate). Din pacate in Romania nu e cazul.

La aceste piese pretul este fixat de cursul argintului (spot price) plus 3-10%. Deci daca cursul e 2,5 si moneda e de un 1 uncie adica 31.1034768 rezulta un pret spot de 78 RON la care se mai adauga maxim 10% - Deci un pret real a monedei este in jur de 85-86 de RON. In concluzie la preturile de astazi daca doriti sa cumparati o moneda de investitie de 1 uncie la preturi sa zice peste 19-20 EURO deja platiti prea mult. Este parerea mea si cine doreste poate sa ma contrazica.

Din cand in cand se mai gasesc pe okazii astfel de piese, din pacate preturile sunt destul de mari.
Scrie răspuns