Autentica sau fals ?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Autentica sau fals ?
Deoarece sunt nou pe aici incep prin a va saluta si a va ruga , avand in vedere ca va pricepeti foarte bine , sa imi oferiti un sfat in legatura cu acest denar de argint.Poza nu este prea clara.Eventual o valoare estimativa .... Multumesc anticipat
- Fişiere ataşate
-
- moneda argint.jpg (20.04 KiB) Vizualizat de 19253 ori
moneda romana
Nu am cumparat-o dar este pusa la vanzare la pretul de 10 euro si probabil o sa mai creasca putin.Sunt nou,foarte nou si am doar 3 monede luate pe site de aici.Un sfat ? sa o cumpar sau sa astept poate mai gasesc si altele mai de calitate ?
Multumesc
Multumesc
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Moneda romana
Multumesc frumos pentru sfaturi.Si inca ceva : stiti cumva locuri de unde se pot achizitiona monede romane autentice ? Din pacate eu ma invart momentan numai pe okazii dar stiu eu ....
Parerea mea e ca pentru inceput merita s-o luati. Monede se mai pot achizitiona (in special) din targurile periodice organizate la Muzeul Sutzu (in Bucuresti) sau in alte locuri in tara. De asemenea nu va impiedica nimeni sa cumparati de pe www.ebay.com (n-aveti voie sa le vindeti afara dar puteti achizitiona de afara) insa aici trebuie atentie si mai ales sa va intelegeti cu vanzatorul asupra modalitatilor de plata acceptate de dansul. Si asta inainte de a licita.
adevarata sau falsa
Va puteti da seama de cine este reprezentat pe moneda ? ce an ? ce imparat ? Multumesc anticipat
Traian evident
98-117 d.Hr Denarul e de tip Dacia Capta, cu Dacia pe revers stand langa arme. Batuta 103-111 D.Hr cu inscriptia:
Avers: IMP TRAIANO AVG GER DAC P M TR P
Revers: COS V P P S P Q R OPTIMO PRINC si DAC CAP in exerga
De aceea ma si spus ca as fi luat-o pentru ca e interesanta pentru istoria noastra
Avers: IMP TRAIANO AVG GER DAC P M TR P
Revers: COS V P P S P Q R OPTIMO PRINC si DAC CAP in exerga
De aceea ma si spus ca as fi luat-o pentru ca e interesanta pentru istoria noastra
Pentru amanunte si preturi obtinute la licitatiile de afara (mai ales ebay) dar si pentru imbogatirea culturii in materie recomand (nu prima oara - deci atentie ca n-ati citit topicurile vechi, ceea ce va recomand cu caldura) www.wildwinds.com cu o precizare (pe care de asemenea am mai facut-o) si anume:nu luati preturile de acolo ca preturi curente ale monedei respective ci ca preturi care au fost obtinute la acel moment in acel loc.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin