Autentica sau fals ?

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

DUBY
**
**

Autentica sau fals ?

Mesaj de DUBY »

Deoarece sunt nou pe aici incep prin a va saluta si a va ruga , avand in vedere ca va pricepeti foarte bine , sa imi oferiti un sfat in legatura cu acest denar de argint.Poza nu este prea clara.Eventual o valoare estimativa .... Multumesc anticipat
Fişiere ataşate
moneda argint.jpg
moneda argint.jpg (20.04 KiB) Vizualizat de 19260 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

E autentica dar curatata dur (zgariata). De pe okazii cred... :) Nu stiu cat ai dat pe ea, dar daca spui iti pot zice daca e mult sau putin. Eu as fi dat sa zicem pe la maxim 15 de euro pe ea daca as fi dorit-o foarte mult. Nu este prea atractiva dar nu este nici in stare foarte proasta.
DUBY
**
**

moneda romana

Mesaj de DUBY »

Nu am cumparat-o dar este pusa la vanzare la pretul de 10 euro si probabil o sa mai creasca putin.Sunt nou,foarte nou si am doar 3 monede luate pe site de aici.Un sfat ? sa o cumpar sau sa astept poate mai gasesc si altele mai de calitate ?
Multumesc
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Este autentica 100%. Puteti sa mai asteptati pana gasiti una in stare mai buna, dar atunci bine-nteles pretul n-o sa mai fie de genul 10-15 euro.
DUBY
**
**

Moneda romana

Mesaj de DUBY »

Multumesc frumos pentru sfaturi.Si inca ceva : stiti cumva locuri de unde se pot achizitiona monede romane autentice ? Din pacate eu ma invart momentan numai pe okazii dar stiu eu ....
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Parerea mea e ca pentru inceput merita s-o luati. Monede se mai pot achizitiona (in special) din targurile periodice organizate la Muzeul Sutzu (in Bucuresti) sau in alte locuri in tara. De asemenea nu va impiedica nimeni sa cumparati de pe www.ebay.com (n-aveti voie sa le vindeti afara dar puteti achizitiona de afara) insa aici trebuie atentie si mai ales sa va intelegeti cu vanzatorul asupra modalitatilor de plata acceptate de dansul. Si asta inainte de a licita.
DUBY
**
**

adevarata sau falsa

Mesaj de DUBY »

Va puteti da seama de cine este reprezentat pe moneda ? ce an ? ce imparat ? Multumesc anticipat
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Traian evident :D 98-117 d.Hr Denarul e de tip Dacia Capta, cu Dacia pe revers stand langa arme. Batuta 103-111 D.Hr cu inscriptia:
Avers: IMP TRAIANO AVG GER DAC P M TR P
Revers: COS V P P S P Q R OPTIMO PRINC si DAC CAP in exerga
De aceea ma si spus ca as fi luat-o pentru ca e interesanta pentru istoria noastra
DUBY
**
**

Mesaj de DUBY »

Sunt impresionat :) Nu mai sunt doar un simplu incepator , acum sunt un incepator cu gura cascata :) Multumesc pentru informatii , sper ca in timp sa acumulez si eu ceva cunostinte ....
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ca sa fiu corect cu Dvs ca incepator, trebuie sa vai spun ca numai identificarea imparatului si a tipului am facut-o din cunostintele mele proprii, restul (inscriptie si an de emisie) le-am luat din cataloage. Dar tipurile Dacia Capta ale lui Traian le stiu "din vedere" :D
DUBY
**
**

Mesaj de DUBY »

Oricum sunt impresionat.Acele cataloage despre care vorbiti se pot gasi pe undeva ? Sa incerc la anticariat ? Sau ma jupoaie de bani ? Se gasesc pe net ?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pentru amanunte si preturi obtinute la licitatiile de afara (mai ales ebay) dar si pentru imbogatirea culturii in materie recomand (nu prima oara - deci atentie ca n-ati citit topicurile vechi, ceea ce va recomand cu caldura) www.wildwinds.com cu o precizare (pe care de asemenea am mai facut-o) si anume:nu luati preturile de acolo ca preturi curente ale monedei respective ci ca preturi care au fost obtinute la acel moment in acel loc.
DUBY
**
**

succes

Mesaj de DUBY »

Tin sa va spun ca am castigat cu greu licitatia , in cele din urma dand pret blitz pentru ca nu se mai putea :) am cumparat cu 20 de euro . Sper ca e ok si nu m-am pacalit.Multumesc pt lamuriri
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

De ce sa va pacaliti? Piesa e OK, iar 20 euro e la fel, OK.
DUBY
**
**

Multumesc

Mesaj de DUBY »

Multumesc pentru sfaturi.Sunt bucuros :) Prima mea moneda antica :) Astept si coletul dumneavoastra cu cele 3 si este un inceput cu dreptul zic eu :)
Scrie răspuns