Denari falsi

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
Cassius

Denari falsi

Mesaj de Cassius »

Ce parere aveti despre piesele din licitatia asta:

http://www.okazii.ro/catalog/35526117/v ... _104695118

Desi proprietarul sustine ca sunt autentici, mie mi se par dupa fotografie falsi.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, par chiar piese fantezie (in plus sustine ca-s din argint). Cred ca-s ceva combinatii inexistente. Denar cu SC, provinciala cu avers avand pe altcineva decat indica inscriptia (ala nu e Gordian). Din poza niciuna nu arata a original.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Cassius

Mesaj de Cassius »

Aveti dreptate sunt ceva piese fanteziste, chiar si de argint sa fie si tot nu ajung la pretul cat cere vanzatorul, desi vad ca are 12 oferte la licitatie.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Provinciile de regula nu aveau dreptul sa emita decat bronzuri. Exceptiile au fost rare si nu se cunosc piese imperiale Odessos (Varna) in argint. De fapt nu stim sigur daca piesele respective se vor denari, oricum prima e o fantezie Filip II, a doua avand SC ar putea fi ceva aluzie la un bronz imperial (batut la Roma) iar a treia o alta aluzie la o provinciala. Fiind toate din argint (lucru de care totusi ma indoiesc) e clar ca nu se vor falsuri ci poate replici sau fantezii cu rol de suvenir. Am vazut piese care arata asemanator, si mi s-a spus ca-s vandute in Italia ca suvenir la Colosseum.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Cassius

Mesaj de Cassius »

Va multumesc pentru ajutor.
eds
nou in forum
nou in forum

Mesaj de eds »

Am putut sa identific doar prima moneda ca fiind o copie (sau un suvenir)dupa o moneda greaca.
Pentru mai multe detalii consultati cartea "A numismatic manual or guide to the study of greek, roman and english coins : whit plates from the originals" de John Y. Akerman an.1946 (o gasiti si in varianta pdf. pe net)
Fişiere ataşate
eds.JPG
eds.JPG (14.25 KiB) Vizualizat de 7760 ori
dimo13

Mesaj de dimo13 »

eds, in primul rand bun venit pe forum. :) Imaginea atasata de dumneavoastra reda o moneda din Siracuza, batuta de Hieron (observati legenda de pe revers), pe cand piesa de pe okazii este un fals (dintr-o lunga serie) al tetradrahmei lui Filip al II-lea - Macedonia.
Scrie răspuns