Ce parere aveti despre piesele din licitatia asta:
http://www.okazii.ro/catalog/35526117/v ... _104695118
Desi proprietarul sustine ca sunt autentici, mie mi se par dupa fotografie falsi.
Denari falsi
Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA
Da, par chiar piese fantezie (in plus sustine ca-s din argint). Cred ca-s ceva combinatii inexistente. Denar cu SC, provinciala cu avers avand pe altcineva decat indica inscriptia (ala nu e Gordian). Din poza niciuna nu arata a original.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Provinciile de regula nu aveau dreptul sa emita decat bronzuri. Exceptiile au fost rare si nu se cunosc piese imperiale Odessos (Varna) in argint. De fapt nu stim sigur daca piesele respective se vor denari, oricum prima e o fantezie Filip II, a doua avand SC ar putea fi ceva aluzie la un bronz imperial (batut la Roma) iar a treia o alta aluzie la o provinciala. Fiind toate din argint (lucru de care totusi ma indoiesc) e clar ca nu se vor falsuri ci poate replici sau fantezii cu rol de suvenir. Am vazut piese care arata asemanator, si mi s-a spus ca-s vandute in Italia ca suvenir la Colosseum.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Am putut sa identific doar prima moneda ca fiind o copie (sau un suvenir)dupa o moneda greaca.
Pentru mai multe detalii consultati cartea "A numismatic manual or guide to the study of greek, roman and english coins : whit plates from the originals" de John Y. Akerman an.1946 (o gasiti si in varianta pdf. pe net)
Pentru mai multe detalii consultati cartea "A numismatic manual or guide to the study of greek, roman and english coins : whit plates from the originals" de John Y. Akerman an.1946 (o gasiti si in varianta pdf. pe net)
- Fişiere ataşate
-
- eds.JPG (14.25 KiB) Vizualizat de 7767 ori