" monede traforate "

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
ionyk

" monede traforate "

Mesaj de ionyk »

Am gasit un anunt pe tocmai, cu piese traforate de vanzare. stie cineva ce sunt acestea? Multumesc anticipat.
http://www.tocmai.ro/lugoj-monede-trafo ... 60150.html
Ultima oară modificat 16 Feb 2013, 20:06 de către ionyk, modificat 1 dată în total.
sagatham
Timis

Re: " monede traforate "

Mesaj de Timis »

ionyk scrie:Am gasit un anunt pe tocmai, cu piese traforate de vanzare. stie cineva ce sunt acestea? Multumesc anticipat.
Gablonturi..
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

un gablont e ceva ieftin, fara viata, parerea mea e ca pentru fiecare piesa in parte sunt pierdute cateva ore , o colectie foarte nisuita , nu am mai auzit sa adune cineva asa ceva, am avut de a lungul timpului cate una da doar ce mi s-a parut mai interesant, (a sa nu uit : sunt monede probabil oficiale traforate probabil de vreun bijutir,,monede transformate" ) este si un post pe acest forum il puteti accesa.
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Timis

Mesaj de Timis »

cuburo83 scrie:un gablont e ceva ieftin, fara viata, parerea mea e ca pentru fiecare piesa in parte sunt pierdute cateva ore , o colectie foarte nisuita , nu am mai auzit sa adune cineva asa ceva, am avut de a lungul timpului cate una da doar ce mi s-a parut mai interesant, (a sa nu uit : sunt monede probabil oficiale traforate probabil de vreun bijutir,,monede transformate" ) este si un post pe acest forum il puteti accesa.
Cand am spus ca sant gablonturi am facut afirmatia in cunostiinta de cauza .. Cand o sa aveti si dvoastra in mana o asemenea ,,moneda traforata" :shock: ,o sa aveti o alta opinie .
Una este o moneda transformata (ce s-a discutat si postat pe forum)si alta este un gablont facut in serie.
Un bijutier in ore de munca realizeaza o piesa sa merite efortul si sa aiba profit si nu sa scoata o ,,traforare" la 15€/buc (daca o cumpara cineva).
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

:( dar chiar am avut . probabil la origine munca a fost facuta ca un hobby
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

am si eu 1 forint 1869 medalion facut in acest fel (traforat) si nu-mi pare gablont,e chiar frumos ,din cate mi-am putut da seama a fost decupat cu o panza sau o sarma diamantata de cel mult 0.5mm
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Scrie răspuns