Am gasit un anunt pe tocmai, cu piese traforate de vanzare. stie cineva ce sunt acestea? Multumesc anticipat.
http://www.tocmai.ro/lugoj-monede-trafo ... 60150.html
" monede traforate "
" monede traforate "
Ultima oară modificat 16 Feb 2013, 20:06 de către ionyk, modificat 1 dată în total.
sagatham
Re: " monede traforate "
Gablonturi..ionyk scrie:Am gasit un anunt pe tocmai, cu piese traforate de vanzare. stie cineva ce sunt acestea? Multumesc anticipat.
un gablont e ceva ieftin, fara viata, parerea mea e ca pentru fiecare piesa in parte sunt pierdute cateva ore , o colectie foarte nisuita , nu am mai auzit sa adune cineva asa ceva, am avut de a lungul timpului cate una da doar ce mi s-a parut mai interesant, (a sa nu uit : sunt monede probabil oficiale traforate probabil de vreun bijutir,,monede transformate" ) este si un post pe acest forum il puteti accesa.
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Cand am spus ca sant gablonturi am facut afirmatia in cunostiinta de cauza .. Cand o sa aveti si dvoastra in mana o asemenea ,,moneda traforata"cuburo83 scrie:un gablont e ceva ieftin, fara viata, parerea mea e ca pentru fiecare piesa in parte sunt pierdute cateva ore , o colectie foarte nisuita , nu am mai auzit sa adune cineva asa ceva, am avut de a lungul timpului cate una da doar ce mi s-a parut mai interesant, (a sa nu uit : sunt monede probabil oficiale traforate probabil de vreun bijutir,,monede transformate" ) este si un post pe acest forum il puteti accesa.
Una este o moneda transformata (ce s-a discutat si postat pe forum)si alta este un gablont facut in serie.
Un bijutier in ore de munca realizeaza o piesa sa merite efortul si sa aiba profit si nu sa scoata o ,,traforare" la 15€/buc (daca o cumpara cineva).
am si eu 1 forint 1869 medalion facut in acest fel (traforat) si nu-mi pare gablont,e chiar frumos ,din cate mi-am putut da seama a fost decupat cu o panza sau o sarma diamantata de cel mult 0.5mm
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)