Este o analogie care nu se susţine, pentru că:dsdev scrie:Pai de ce ai face altfel? Daca am in mana 3 monede identice ca aspect iar una din ele are grad mai bun, de ce as pastra-o pe cea in grad mai mic? Care ar fi sensul? Daca tot imi tin colectia in capsule, de ce sa le pastrez pe cele in grad mai mic?popoviciliza scrie:Dar atunci când la N monede de acelaşi tip pe care le trimiţi la gradare şi pe care le consideri la fel ca aspect primeşti grade diferite şi le păstrezi pe cele încapsulate mai bine, că restul cad brusc în dizgraţie?
Fac o analogie, poate nefericita: doi elevi primesc la examen note diferite insa lucrarile lor arata identic (cred ca ni s-a intamplat tuturor). In esenta, pentru cei doi elevi ar trebui sa conteze doar ceea ce ramane in mintea lor din acea materie si poate nu sunt afectati de diferenta din note. Insa pentru cine stie doar notele (gradele) sau vede doar una din lucrari (adica doar una din monede), elevul cu nota mai mare pare mai pregatit / mai bun decat celalalt.
- pe de-o parte vorbim despre opinia unui cumpărător care gradează 2 monede pe care le consideră identice la trimitere şi pe care nu le mai consideră identice la momentul primirii pentru că au fost plastinate de plastinator / plastinatori cu grade diferite
- pe de alta parte vorbim despre două lucrări identice în conţinut (la matematică există acest caz) dar care au note diferite, situaţie în care opinia celui care a luat nota mai mică nu are cum să se schimbe
În fine, eu mă raportam la topic, în toate cele trei exemple, iar în cel din urmă exemplific cum se descurcă cu gradarea monedelor un cumpărător foarte competent: îşi schimbă opinia, aşa încât în final (cum şi remarcaţi când spuneţi că nu are sens să păstreze pe cea cu grad mai mic) noua opinie coincide cu ce scrie pe capsulă. Aici nu mă refer sub nici o formă la cel care decide să retrimită capsula mai oropsită la re-gradare (există şi acest caz).