Cabinet pentru monede

Moderatori: Deus, Comboloi

capa

Mesaj de capa »

simaky scrie:cabinet ...
... de trezorerie nationala?

Asa or sta si cocoseii din rezerva de aur a BNR? :twisted:
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
radu_28

Mesaj de radu_28 »

capa scrie:
... de trezorerie nationala?

Este cabinetul numismatic al Muzeului din Berlin: "Münzkabinett, Staatliche Museen zu Berlin"
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
flaviu

Mesaj de flaviu »

simaky

Mesaj de simaky »

marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

capa scrie:
Nici pomeneala, cocoseii stau in saculeti, la gramada. Nu prezinta nici un minim interes numismatic. Sunt ca si aurul de investitie.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

marcus aurelius scrie:Domnu' iason, felicitari pentru piesa! E super tare! :) Daca o vindeti, ma anuntati din timp sa fac economii. :)

...medalia este in vanzre pe site-ul ebay
http://www.ebay.it/itm/Romania-Wallachi ... 2a1bb576a5
si-mi place mai mult asta din vanzare ;)
Fişiere ataşate
Biserica Sf. Spiridon din Bucuresti - 1852 (3).jpg
Biserica Sf. Spiridon din Bucuresti - 1852 (3).jpg (33.74 KiB) Vizualizat de 12637 ori
Biserica Sf. Spiridon din Bucuresti - 1852 (4).jpg
Biserica Sf. Spiridon din Bucuresti - 1852 (4).jpg (40.58 KiB) Vizualizat de 12637 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
onaca7
**
**

----

Mesaj de onaca7 »

Avand in vedere ca am deschis topicul, a venit vremea sa va arat cum mi-am realizat visul cu un cabinet pentru monede. Atasez poze.
Fişiere ataşate
phpYMbjtWPM.jpg
phpYMbjtWPM.jpg (128.41 KiB) Vizualizat de 12524 ori
phpTvm8l9PM.jpg
phpTvm8l9PM.jpg (141.6 KiB) Vizualizat de 12524 ori
phpSsSqM7PM.jpg
phpSsSqM7PM.jpg (125.76 KiB) Vizualizat de 12524 ori
phpfk3ufiPM.jpg
phpfk3ufiPM.jpg (125.19 KiB) Vizualizat de 12524 ori
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Foarte frumos, Felicitatari! :) prin vara acestui an se va naste si al meu...la Vatra Dornei, din lemn de nuc. :wink:
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
marcus aurelius

Mateiciuc scrie:
marcus aurelius scrie:Domnu' iason, felicitari pentru piesa! E super tare! :) Daca o vindeti, ma anuntati din timp sa fac economii. :)

...medalia este in vanzre pe site-ul ebay
http://www.ebay.it/itm/Romania-Wallachi ... 2a1bb576a5
si-mi place mai mult asta din vanzare ;)
Multumesc pentru informare, am aceasta piesa in colectie.
iason

Mesaj de iason »

Prezint inca un mobilier pentru obiecte de colectie.Initial a avut 6 sertari mai mari,dar un tamplar l-a transformat si a adaugat in total 12.Cred ca initial a fost un mobilier de farmacie,dar oricum este foarte util si potrivit pentru piese de colectie.
Fişiere ataşate
027.JPG
027.JPG (97.19 KiB) Vizualizat de 12348 ori
022.JPG
022.JPG (149.35 KiB) Vizualizat de 12348 ori
011.JPG
011.JPG (143.23 KiB) Vizualizat de 12348 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
miguelito

Mesaj de miguelito »

Frumoase aceste cabinete numismatice. Vazusem doar imagini TV din muzee cu astfel de scrinuri cu sertare pentru pastrarea obiectelor de colectie. Va spune cineva care isi pastreaza colectia de 4000 de monede intr-un vechi cufar din lemn...

Ma intreb oare daca exista o piata pentru cabinete numismatice in Romania. Cred ca este destul de greu sa comanzi un astfel de cabinet din strainatate, avand in vedere dificultatea de a-l transporta, dar si pretul mare al lemnului in alte tari europene. Plus ca un cabinet facut la comanda in Romania poate avea alveole de dimensiuni personalizate - colectionarul avand posibilitatea sa amplaseze cea mai valoroasa moneda in locul cel mai privilegiat.

Intreb pentru ca am acces la materiale precum lemn de cires/nuc, precum si oameni calificati & ustensile electrice de prelucrare a lemnului. Si cat ar fi dispus un colectionar din Romania sa investeasca intr-un astfel de cabinet numismatic?
marcus aurelius

miguelito scrie: cat ar fi dispus un colectionar din Romania sa investeasca intr-un astfel de cabinet numismatic?
Va fi o intrebare retorica, ma indoiesc ca cineva va avansa niste sume. Asta din mai multe motive. Unul ar fi faptul ca in Romania avem o societate senzitiva, sa spui ca ai dat (de ex.) 2.000 de euro pe un cabinet, ar avea reactia "bobulara" tipic romaneasca "f**** muma'n *** de nenorocit, eu mor de foame, el da salariul meu pe un an pe o mobila". Asta ar fi un motiv. Al doilea ar fi ca respectivul ar fi un "target" (tinta) pentru alti indivizi.
De-a lungul anilor, urmarind topicurile, am remarcat la destui membrii, interesul exclusiv pecuniar ar pieselor. In loc sa primeze de exemplu aspectul estetic sau raritatea anumitor piese. Da, sunt de acord ca si banii conteaza, dar pentru unii parca numai asta...
miguelito

Mesaj de miguelito »

Cred ca multi dintre romani au depasit deja sindromul "uite ala cumpara parizer la caine iar eu mananc paine uscata" sau in orice caz membrii acestui forum nu gandesc asa. Pe forumurile auto din Romania sunt membrii care anunta "am 8.000 euro, ce masina sa-mi iau?" ori "am buget 15 milioane pentru cauciucuri de iarna".

Spre exemplu, eu personal nu as fi dispus sa platesc 2.000 euro pe un cabinet numismatic (insa nu am nicio ranchiuna pentru cei care o fac), ci maximum 2.000 RON. Despre asta e vorba.

Am observat ca in marea lor majoritate membrii forumului sunt discreti in legatura cu colectiile lor, lucru pe care il inteleg si il respect. Insa pe un forum numismatic de lb portugheza pe care activez, oamenii isi prezinta fara multa retinere "listagem e quantidade".
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Eu spre exemplu, am hotarat sa cheltuiesc pe solutii de pastrare ( folii, cartonase, albume ) 5 % - 10% din valoarea pieselor stocate.
Daca as avea o colectie care sa depaseasca 20.000 EUR si o casa in care sa se integreze o astfel de piesa de mobilier si eu as inclina pentru un cabinet ca modalitate de pastrare si as aloca bugetul necesar.
Cum insa nu am o colectie atat de valoroasa, apelez la solutii mai modeste constand in albume, folii si cartonase adezive, costul ridicandu-se undeva la 0.75 - 0.80 lei / moneda.

Pentru medalii si plachete insa , in ciuda costurilor mari, un cabinet mai mic sau mai mare, mai mult sau mai putin rafinat, e singura solutie decenta de pastrare.
iason

Mesaj de iason »

miguelito scrie:Cred ca multi dintre romani au depasit deja sindromul "uite ala cumpara parizer la caine iar eu mananc paine uscata" sau in orice caz membrii acestui forum nu gandesc asa. Pe forumurile auto din Romania sunt membrii care anunta "am 8.000 euro, ce masina sa-mi iau?" ori "am buget 15 milioane pentru cauciucuri de iarna".

Spre exemplu, eu personal nu as fi dispus sa platesc 2.000 euro pe un cabinet numismatic (insa nu am nicio ranchiuna pentru cei care o fac), ci maximum 2.000 RON. Despre asta e vorba.

Am observat ca in marea lor majoritate membrii forumului sunt discreti in legatura cu colectiile lor, lucru pe care il inteleg si il respect. Insa pe un forum numismatic de lb portugheza pe care activez, oamenii isi prezinta fara multa retinere "listagem e quantidade".
Un nou mobilier intradevar costa mult,dar ce v-am arat eu nu depaseste 300-400 de euro.Mobilierul de farmacie( lemn de nuc de obicei) il gasiti deobicei la depozite de mobila antica,eventual si la vreo consignatie,la un pret de 100-150 euro.Daca mai adaugati inca atat la un tamplar sau la un restaurator de mobila veche,aveti un "cabinet" cum il doriti,culoare preferata,sertari la dimensiuni dorite, si imbracate cu panza de catifea care va place.Daca il folositi pentru monede puteti realiza sertarile cu separatoare( eventual o sa coste ceva mai mult),daca e pentru medalii/decoratii nu e nevoie.Toate acestea binenteles facute in Romania,in strainatate preturile sunt cu mult mai mari.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Scrie răspuns