vlahul scrie:
In ce priveste codul postal, asa cum a mentionat si @Aldor, este obligatoriu, insa nu stiu de ce, mai ales daca este cu ramburs cand destinatarul vine la OP sa ridice coletul, dar e vb de Posta Romana...
Codul postal reprezinta fiecare strada dintr-un oras / localitate. Daca in localitatile mici nu sunt probleme, in orasele relativ mai marisoare, codul postal este mai mult decat obligatoriu. Dintr-un motiv simplu. Inlocuieste numele (numarul) oficiului postal de care apartine destinatarul (sau expeditorul), iar aceasta informatie ajuta la cartare (distribuierea pe oficii postale a coletelor).
Inca un amanut la postul meu anterior. La asigurarea peste 500 lei a coletului, ambalarea se face obligatoriu in sac de panza, legat cu sfoara. Jane, daca iti amintesti de un colet de la inceputul anului, la care am fost nevoit sa reduc valoarea trecuta pe asigurare, acesta e motivul. Am incercat la 3 oficii postale diferite si nu a acceptat nimeni coletul cu valoare mai mare de 500 lei, ambalat in plic cu bule (echivalent al ambalajului cu hartie din punctul meu de vedere).
Pt monede, personal folosesc aceste plicuri cu bule. Nu am avut probleme la expediere (cu exceptia cazului de mai sus), sunt relativ ieftine, si mai mult decat sigure.
Probleme apar la colete mai voluminoase, unde anumiti functionari pot face exces de zel. Sincer m-am invatat sa trec cu vederea anumite aspecte.
Sunt constient ca incalc regulamentul lor la fiecare colet care contine monede