Ambalare colete - Probleme !

Moderatori: Deus, Comboloi

roantichitati

Ambalare colete - Probleme !

Mesaj de roantichitati »

Astazi am fost sa expediez un colet . Coletul era foarte solid ambalat in cutie noua de carton (fara alte inscrisuri pe ea) , era lipit cu scoch lat in forma de cruce , fara sa se miste continutul inauntru . Domnita de la ghiseu nu a vrut sa mi-l expedieze pentru ca " nu e invelit in hartie alba si legat cu sfoara " . Avea o gramada de colete in spatele ei mult mai prost ambalate , in curs de expediere , dar a zis ca n-o intereseaza ca nu sunt primite de ea si ea nu primeste decat ambalate in hartie si legate cu sfoara . Ulterior imi mai expediase chiar ea colete ambalate in acelas fel . Asta banuiesc , s-a intamplat pentru ca alta data m-am mai certat cu ea pentru ca ma punea sa caut si sa pun obligatoriu OFICIUL POSTAL la adresa de expeditie ca altfel nu vroia sa mi-l trimitea . Intrebarile mele sunt :

1) Este OBLIGATORIU sa se supraambaleze un colet in hartie si sa fie legat cu sfoara ?

2) Este OBLIGATORIU sa se mentioneze OFICIUL POSTAL in adresa ?

3) Este OBLIGATORIU sa se mentioneze CODUL in adresa ? (cu asta n-am avut probleme dar intreb)

P.S Mi-a spus sa nu mai vin la ghiseul ei cu colete care nu sunt ambalate si cu hartie alba si legate cu sfoara pentru ca ea nu mi le primeste ! :(
badin19

Mesaj de badin19 »

am patit si ru treaba asta cu hartia si sfoara. dar cu putin tupeu am rezolvat-o :) . deci se pare ca nu e obligatoriu. oricum coletele le trimiti pe proprie raspundere.
Divide et impera
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

E obligatoriu la o asigurare peste 500 lei, pt ca sigileaza cu ceara coletul.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Yu_L.Yan scrie:E obligatoriu la o asigurare peste 500 lei, pt ca sigileaza cu ceara coletul.
Valoarea declarata era 1 LEU ( ca sa completez rubrica ). Colegele ei mai vechi ma cunosc din vedere si sunt foarte dragute (ea fiind noua) , au intervenit si mi-au expediat coletul ( DECI SE POATE ! ) . La plecare persoana pusa in discutie mi-a adresat ceea ce am notificat mai sus , acum citez textual " Sa nu mai vi la ghiseul meu cu colete de-astea ca nu ti le trimit " .

Daca la ambalaj presupun ca poate aplica regulamentul dupa bunul plac (adica preferential ) , ma intreb daca regulamentul postei impune refuzul de expeditie al unui colet corect ambalat si cu adresa doar pentru ca nu are trecut OFICIUL POSTAL ?
Mie personal pana la aceasta "domnita" nu mi s-a conditionat niciodata acest lucru !!!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Re: Ambalare colete - Probleme !

Mesaj de PRONUMISMATICA »

roantichitati scrie:1) Este OBLIGATORIU sa se supraambaleze un colet in hartie si sa fie legat cu sfoara ?

2) Este OBLIGATORIU sa se mentioneze OFICIUL POSTAL in adresa ?

3) Este OBLIGATORIU sa se mentioneze CODUL in adresa ? (cu asta n-am avut probleme dar intreb)
1) Da, si da.
2) NU!
3) Da.

Asa este regulamentul din cate stiu (am expediat cateva sute de colete in ultimii ani). Bine-nteles regulamentul, ca peste tot la noi, se aplica preferential. Adica daca va cunoaste doamna de la ghiseu, atunci foarte probabil sa va accepte coletul in orice forma. Am vazut si unul expediat intr-o cutie de tigari. Ba am vazut si unul expediat intr-o cutiuta ceva mai mare de o cutie de chibrituri, cantarea sub 10 grame, si avea ramburs cateva sute de RON. :mrgreen:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Asa este, trebuie ambalat intr-un anumit fel si trebuie sa aibe de asemenea anumite dimensiuni. Ultima oara mi-a fost refuzat un colet pentru ca era un plic si nu se incadra ca si colet. Si asta de o lucratoare pe care o stiu de cativa ani...Cred ca e dupa cum au chef treaba asta cu regulamentul, adica se aplica cand au chef.
Despre OP nu cred ca este obligatoriu pentru ca atunci ar fi obligatoriu pt toate tipurile de trimteri.
In ce priveste codul postal, asa cum a mentionat si @Aldor, este obligatoriu, insa nu stiu de ce, mai ales daca este cu ramburs cand destinatarul vine la OP sa ridice coletul, dar e vb de Posta Romana...
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

vlahul scrie: In ce priveste codul postal, asa cum a mentionat si @Aldor, este obligatoriu, insa nu stiu de ce, mai ales daca este cu ramburs cand destinatarul vine la OP sa ridice coletul, dar e vb de Posta Romana...
Codul postal reprezinta fiecare strada dintr-un oras / localitate. Daca in localitatile mici nu sunt probleme, in orasele relativ mai marisoare, codul postal este mai mult decat obligatoriu. Dintr-un motiv simplu. Inlocuieste numele (numarul) oficiului postal de care apartine destinatarul (sau expeditorul), iar aceasta informatie ajuta la cartare (distribuierea pe oficii postale a coletelor).
Inca un amanut la postul meu anterior. La asigurarea peste 500 lei a coletului, ambalarea se face obligatoriu in sac de panza, legat cu sfoara. Jane, daca iti amintesti de un colet de la inceputul anului, la care am fost nevoit sa reduc valoarea trecuta pe asigurare, acesta e motivul. Am incercat la 3 oficii postale diferite si nu a acceptat nimeni coletul cu valoare mai mare de 500 lei, ambalat in plic cu bule (echivalent al ambalajului cu hartie din punctul meu de vedere).

Pt monede, personal folosesc aceste plicuri cu bule. Nu am avut probleme la expediere (cu exceptia cazului de mai sus), sunt relativ ieftine, si mai mult decat sigure.
Probleme apar la colete mai voluminoase, unde anumiti functionari pot face exces de zel. Sincer m-am invatat sa trec cu vederea anumite aspecte.
Sunt constient ca incalc regulamentul lor la fiecare colet care contine monede :D
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Yu_L.Yan scrie:
vlahul scrie: In ce priveste codul postal, asa cum a mentionat si @Aldor, este obligatoriu, insa nu stiu de ce, mai ales daca este cu ramburs cand destinatarul vine la OP sa ridice coletul, dar e vb de Posta Romana...
Codul postal reprezinta fiecare strada dintr-un oras / localitate. Daca in localitatile mici nu sunt probleme, in orasele relativ mai marisoare, codul postal este mai mult decat obligatoriu. Dintr-un motiv simplu. Inlocuieste numele (numarul) oficiului postal de care apartine destinatarul (sau expeditorul), iar aceasta informatie ajuta la cartare (distribuierea pe oficii postale a coletelor).
Stiu la ce foloseste codul postal, intrebarea era: daca la alte trimiteri nu este necesar de ce la coletele cu ramburs este? De ce discriminarea nu de ce este necesar codul...
Elinorri

Mesaj de Elinorri »

Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 07:55 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Elinorri scrie:Codul postal este obligatoriu la orice expediere, dar tine de amabilitatea persoanei de la ghiseu deoarece atunci cand introduce datele in calculator pentru a va elibera factura (localitatea, strada si numarul acesteia) se genereaza automat si codul postal de catre programul de calculator, exact cum il primiti si dumneavoastra daca accesati site-ul Postei Romane, cum am mentionat mai sus.
Exact. Eu am vazut o data live, cum dupa ce a tiparit chitanta doamna de la ghiseu (deci a avut evident si codul in fata), l-a pus pe cel care trimitea coletul sa caute mult si bine codul in carte, pentru a-l trece pe colet. Toata operatiunea a durat vreo 3-4 minute, timp ce noi ceilalti am asteptat rabdatori la coada, si doamna de la ghiseu s-a uitat pe geam. Apoi dupa ce respectivul a gasit codul in carte si l-a scris pe colet (repet, chitanta deja era tiparita de mult), i-a inmanat si chitanta.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Eu am facut reclamatie catre Posta Romana atunci cand am fost tratat urat de catre o functionara. Acum se poarta foarte frumos cand ajung la ghiseu. Nu stiu daca a aflat cine a reclamat-o, si se poarta frumos doar cu mine, sau si-a schimbat total atitudinea fata de clienti daca a fost amenintata cu concedierea.

faza cu codul postal am vazut-o si eu: era un tigan la ghiseu, si probabil nu i-a placut de el, ca l-a pus sa caute in carte. Tiganul s-a infuriat, a aruncat cu toate pe ghiseu, a injurat-o si a plecat (probabil nu prea stia sa citeasca).
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Elinorri scrie: Dar pentru colete scrie in regulament ca trebuie ambalate in conditiile pe care le-a mentionat doamna care v-a refuzat coletul la expediere, deci daca tine sa se conformeze exact precum in regulament o sa va faca probleme de acum incolo.
O intrebare pur teoretica , pentru ca stiu ca va pricepeti . Daca eu fac dovada celor de la Protectia Consumatorului ca sunt tratat cu rea-vointa , ei pot sa o amendeze pe doamna de la giseu ?
Adica daca am doua colete identic ambalate , rog o terta persoana sa depuna unul din ele (si il primeste pt ca si mie mi-a primit ulterior , iar cele deja primite erau ambalate in aceeas maniera ) iar dupa asta o sa merg eu si bineinteles mie o sa mi-l respinga .
Elinorri

Mesaj de Elinorri »

Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 07:55 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
amonra

Mesaj de amonra »

Pt mine a fost tocmai invers : avand CP, am intrebat-o pe functionara ce cod postal sa pun la adresa, doar asa, ca sa fie in ordine, sa fiu mai catolic decat papa.
A fost siderata, s-a uitat la mine de parca era o intrebare de care depindea viata ei, apoi mi-a raspuns ca nu stie, insa in mod logic ar fi sa fie codul oficiului postal, mi l-a cautat ea...

Acum am si cod, si codul codului si tot.
Depinde de starea functionarului pana la urma.

PS: Tot timpul ma dau usor pierdut si ametit, se pare ca pica bine, ca sunt ajutat :D
Pecunia non olet.
mobile_b
**
**

Mesaj de mobile_b »

Pe site-ul Postei sunt trecute conditiile, care din pacate sunt destul de multe:
http://www.posta-romana.ro/services/col ... -declarata
Scrie răspuns