Inel

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Oroles
*
*

Mesaj de Oroles »

Multumesc foarte mult tuturor celor care mi-au raspuns la intrebare.In legatura cu nedumerirea domnului Aldor,am zis ca am gasit analogii cu semnele Tamga(sau,cum a mentionat dansul,Tamgha,nu sunt sigur) intr-o carte cu mormintele tataresti din Dobrogea, pe care apar semne denumite asa, si unele seamana foarte mult cu cele de pe inel.Nu mai tin minte cand erau datate mormintele,insa ma gandeam ca tatarii au avut dominatie serioasa in Moldova,si a fost o ipoteza.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

thebluelion scrie:
berserkr scrie:Sunt 2 zile, 12 ore si doua minute daca va uitati chiar si mai atent :)) N-am vazut postul si am presupus ca-i facut azi. N-ati vazut "pm"/"am" si-ati presupus ca-s in aceeasi perioada a zilei.
Daca eu nu m-am uitat, atunci dumneavoastra ce ati facut? Vad ca tot persistati in a nu va recunoaste greselile si a va lua de persoanele care posteaza, desi tot dvs nu sunteti atent. Eu recunosc ca nu am vazut am si pm, dar nu eu l-am mustruluit pe nou-venit cu acea faza cu 2 minute, ci dvs, asa cum faceti in 99% din cazuri. Sper ca asta o sa va dea de gandit inainte sa comentati posturile cuiva nou intrat pe forum.

Later edit: Nu ma intereseaza ca Aldor imi va suspenda sau nu contul, nu eu am inceput cu off-topic aici, ci berserkr.
Eu mi-am recunoscut greseala. Vorbiti din dusmanie. Ma uimeste ranchiuna asta fara obiect. Poate totusi va trece....
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
buzynik

continuare..

Mesaj de buzynik »

berserkr scrie:Postati tot in topicul asta. Se incadreaza foarte bine la "etc".
O seara buna tuturor . Am gasit si eu ceva inele.. :oops: Pot sa postez aici si eu ?? Ca sa nu deschid alt topic..
Fişiere ataşate
IMG_0011.jpg
IMG_0011.jpg (18.82 KiB) Vizualizat de 17036 ori
IMG_0012.jpg
IMG_0012.jpg (13.94 KiB) Vizualizat de 17036 ori
IMG_0013.jpg
IMG_0013.jpg (19.46 KiB) Vizualizat de 17036 ori
IMG_0014.jpg
IMG_0014.jpg (8.73 KiB) Vizualizat de 17036 ori
IMG_0015.jpg
IMG_0015.jpg (25.44 KiB) Vizualizat de 17036 ori
buzynik

Re: continuare..

Mesaj de buzynik »

buzynik scrie:
O seara buna tuturor . Am gasit si eu ceva inele.. :oops: Pot sa postez aici si eu ?? Ca sa nu deschid alt topic..
Buna ziua.. Am mai gasit ceva : Unul din argint ,si unul foarte deteriorat .
Fişiere ataşate
IMG_0007.jpg
IMG_0007.jpg (14.54 KiB) Vizualizat de 16973 ori
IMG_0017.jpg
IMG_0017.jpg (22.37 KiB) Vizualizat de 16973 ori
IMG_0016.jpg
IMG_0016.jpg (16.59 KiB) Vizualizat de 16973 ori
buzynik

Re: continuare..

Mesaj de buzynik »

buzynik scrie:
buzynik scrie:
Buna ziua.. Am mai gasit ceva : Unul din argint ,si unul foarte deteriorat .
..Cel din argint cred ca a avut si montura :? ..Va rog sa-mi spuneti cel putin daca sunt vechi :oops: Mentionez ca doua nu stiu din ce metal sunt !! Multumiri !
Fişiere ataşate
IMG_0008.jpg
IMG_0008.jpg (11.1 KiB) Vizualizat de 16971 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Depinde ce intelegeti prin "vechi". Eu vad acolo cateva care sunt sigur medievale.

De ex. pe IMG_0011.jpg - vad un motiv destul de frecvent intalnit pe inele medievale.

IMG_0015.jpg poate fi sigilu? Parca am mai vazut ceva asemanator imprimat in ceara pe o scrisoare (sec XVIII).
buzynik

Raspuns

Mesaj de buzynik »

Aldor scrie:Depinde ce intelegeti prin "vechi". Eu vad acolo cateva care sunt sigur medievale.

De ex. pe IMG_0011.jpg - vad un motiv destul de frecvent intalnit pe inele medievale.

IMG_0015.jpg poate fi sigilu? Parca am mai vazut ceva asemanator imprimat in ceara pe o scrisoare (sec XVIII).
Multumesc pentru parerea dumneavoastra . Prin vechi ma refeream sa nu cumva sa fie confectionate de ("nomazi nostri" :wink: ) prin targuri :oops: Nu vreau sa culeg chiar toate nimicurile ,desi sunt foarte satisfacut cand gasesc cate ceva. Incaodata multumiri
danutz105
nou in forum
nou in forum

Inel si monede gasite in Maramures

Mesaj de danutz105 »

Am gasit niste obiecte interesante in Maramures. M-ar interesa inelul care l-am gasit in pamant langa un rau. Uitati-va la fotografiile de mai jos

admin edit
Cand mai postati intr-un topic, incercati sa fiti pe subiect. Am lasat singura imagine care se potrivea aproximativ pe subiect, am sters celelalte.
Fişiere ataşate
Inel gasit in Maramures
Inel gasit in Maramures
inelviseudesus.jpg (36.29 KiB) Vizualizat de 16191 ori
TRANSILVANIA
PRONUMISMATICA
Site Admin

Pare sa fie un inel roman, de prin sec. I-III
danutz105
nou in forum
nou in forum

Mesaj de danutz105 »

Scuze pentru mesajul de mai devreme. In legatura cu inelul, cand l-am gasit era de culoare verzuie, l-am curatat si asa arata acum. Nu cred ca e asa de vechi. Se stie ca exista comert intre romani si dacii liberi din Maramures. Insa zona unde l-am gasit, Viseu de Sus, este atestat mult mai tarziu, prin 1365. Dar s-au gasit in zona obiecte foarte vechi.
TRANSILVANIA
PRONUMISMATICA
Site Admin

Nu vad ce legatura are faptul ca localitatea respectiva este atestata prima data in 1365.
danutz105
nou in forum
nou in forum

Mesaj de danutz105 »

Se zice ca zona nu a fost locuita decat mult mai tarziu.
TRANSILVANIA
andrei

Mesaj de andrei »

cred ca dl. aldor se referea la faptul ca atestarea documentara n-are automat si inevitabil vreo legatura cu artefactele gasite intr-o anumita zona.
si vis pacem para bellum.

tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):

http://libertas-publica.tumblr.com/
danutz105
nou in forum
nou in forum

Mesaj de danutz105 »

Este adevarat ca nu legatura cu atestarea. Scuze pentru offtopic.
TRANSILVANIA
simaky

info

Mesaj de simaky »

.... pentru amatorii de inele sigilare romane si alte vechituri gasit informatii despre unele piese licitate la:

http://www.museumsurplus.com/RomanAntiquitiesPAGE1.htm
Scrie răspuns