Inel
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Multumesc foarte mult tuturor celor care mi-au raspuns la intrebare.In legatura cu nedumerirea domnului Aldor,am zis ca am gasit analogii cu semnele Tamga(sau,cum a mentionat dansul,Tamgha,nu sunt sigur) intr-o carte cu mormintele tataresti din Dobrogea, pe care apar semne denumite asa, si unele seamana foarte mult cu cele de pe inel.Nu mai tin minte cand erau datate mormintele,insa ma gandeam ca tatarii au avut dominatie serioasa in Moldova,si a fost o ipoteza.
Eu mi-am recunoscut greseala. Vorbiti din dusmanie. Ma uimeste ranchiuna asta fara obiect. Poate totusi va trece....thebluelion scrie:Daca eu nu m-am uitat, atunci dumneavoastra ce ati facut? Vad ca tot persistati in a nu va recunoaste greselile si a va lua de persoanele care posteaza, desi tot dvs nu sunteti atent. Eu recunosc ca nu am vazut am si pm, dar nu eu l-am mustruluit pe nou-venit cu acea faza cu 2 minute, ci dvs, asa cum faceti in 99% din cazuri. Sper ca asta o sa va dea de gandit inainte sa comentati posturile cuiva nou intrat pe forum.berserkr scrie:Sunt 2 zile, 12 ore si doua minute daca va uitati chiar si mai atent) N-am vazut postul si am presupus ca-i facut azi. N-ati vazut "pm"/"am" si-ati presupus ca-s in aceeasi perioada a zilei.
Later edit: Nu ma intereseaza ca Aldor imi va suspenda sau nu contul, nu eu am inceput cu off-topic aici, ci berserkr.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
continuare..
O seara buna tuturor . Am gasit si eu ceva inele..berserkr scrie:Postati tot in topicul asta. Se incadreaza foarte bine la "etc".
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0011.jpg (18.82 KiB) Vizualizat de 17031 ori
-
- IMG_0012.jpg (13.94 KiB) Vizualizat de 17031 ori
-
- IMG_0013.jpg (19.46 KiB) Vizualizat de 17031 ori
-
- IMG_0014.jpg (8.73 KiB) Vizualizat de 17031 ori
-
- IMG_0015.jpg (25.44 KiB) Vizualizat de 17031 ori
Re: continuare..
Buna ziua.. Am mai gasit ceva : Unul din argint ,si unul foarte deteriorat .buzynik scrie:O seara buna tuturor . Am gasit si eu ceva inele..berserkr scrie:Postati tot in topicul asta. Se incadreaza foarte bine la "etc".Pot sa postez aici si eu ?? Ca sa nu deschid alt topic..
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0007.jpg (14.54 KiB) Vizualizat de 16968 ori
-
- IMG_0017.jpg (22.37 KiB) Vizualizat de 16968 ori
-
- IMG_0016.jpg (16.59 KiB) Vizualizat de 16968 ori
Re: continuare..
..Cel din argint cred ca a avut si monturabuzynik scrie:Buna ziua.. Am mai gasit ceva : Unul din argint ,si unul foarte deteriorat .buzynik scrie:O seara buna tuturor . Am gasit si eu ceva inele..berserkr scrie:Postati tot in topicul asta. Se incadreaza foarte bine la "etc".Pot sa postez aici si eu ?? Ca sa nu deschid alt topic..
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0008.jpg (11.1 KiB) Vizualizat de 16966 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Raspuns
Multumesc pentru parerea dumneavoastra . Prin vechi ma refeream sa nu cumva sa fie confectionate de ("nomazi nostri"Aldor scrie:Depinde ce intelegeti prin "vechi". Eu vad acolo cateva care sunt sigur medievale.
De ex. pe IMG_0011.jpg - vad un motiv destul de frecvent intalnit pe inele medievale.
IMG_0015.jpg poate fi sigilu? Parca am mai vazut ceva asemanator imprimat in ceara pe o scrisoare (sec XVIII).
Inel si monede gasite in Maramures
Am gasit niste obiecte interesante in Maramures. M-ar interesa inelul care l-am gasit in pamant langa un rau. Uitati-va la fotografiile de mai jos
admin edit
Cand mai postati intr-un topic, incercati sa fiti pe subiect. Am lasat singura imagine care se potrivea aproximativ pe subiect, am sters celelalte.
admin edit
Cand mai postati intr-un topic, incercati sa fiti pe subiect. Am lasat singura imagine care se potrivea aproximativ pe subiect, am sters celelalte.
- Fişiere ataşate
-
- Inel gasit in Maramures
- inelviseudesus.jpg (36.29 KiB) Vizualizat de 16186 ori
TRANSILVANIA
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Scuze pentru mesajul de mai devreme. In legatura cu inelul, cand l-am gasit era de culoare verzuie, l-am curatat si asa arata acum. Nu cred ca e asa de vechi. Se stie ca exista comert intre romani si dacii liberi din Maramures. Insa zona unde l-am gasit, Viseu de Sus, este atestat mult mai tarziu, prin 1365. Dar s-au gasit in zona obiecte foarte vechi.
TRANSILVANIA
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
cred ca dl. aldor se referea la faptul ca atestarea documentara n-are automat si inevitabil vreo legatura cu artefactele gasite intr-o anumita zona.
si vis pacem para bellum.
tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):
http://libertas-publica.tumblr.com/
tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):
http://libertas-publica.tumblr.com/
info
.... pentru amatorii de inele sigilare romane si alte vechituri gasit informatii despre unele piese licitate la:
http://www.museumsurplus.com/RomanAntiquitiesPAGE1.htm
http://www.museumsurplus.com/RomanAntiquitiesPAGE1.htm