Lunete vechi
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Lunete vechi
Daca e cineva care colectioneaza sau are lunete vechi, din alama, telescopice (modelul din poza) il rog sa imi dea de stire, sunt interesat!
- Fişiere ataşate
-
- luneta.JPG (30.29 KiB) Vizualizat de 9652 ori
Am vazut ieri (duminica) la Geneva un magazin de antichitati specializat in instrumente optice si stiintifice:lunete, microscoape, truse medicale, busole, barometre, balante....
Era inchis dar am putut face o poza, prin vitrina ( cu toate ca soarele batea chiar cum e mai rau).
Raiul pe pamant...ce mai!
A doua luneta de sus e identica cu cea pe care o am eu, de la bunicul meu, din WW1 si pe care as vrea sa o restaurez. Daca era deschis cred ca as fi cumparat-o cu toate ca pretul nu era mic: 260 CHF.
Dupa parerea mea, colectionarea instrumentelor optice vechi e o pasiune absolut fabuloasa.
Cine se baga?
Era inchis dar am putut face o poza, prin vitrina ( cu toate ca soarele batea chiar cum e mai rau).
Raiul pe pamant...ce mai!
A doua luneta de sus e identica cu cea pe care o am eu, de la bunicul meu, din WW1 si pe care as vrea sa o restaurez. Daca era deschis cred ca as fi cumparat-o cu toate ca pretul nu era mic: 260 CHF.
Dupa parerea mea, colectionarea instrumentelor optice vechi e o pasiune absolut fabuloasa.
Cine se baga?
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Aici e imaginea, prima nu s-a atasat.
Si precizez ca e vorba de prima luneta de sus, nu de a doua.
Si precizez ca e vorba de prima luneta de sus, nu de a doua.
- Fişiere ataşate
-
- lunete-x.jpg (69.51 KiB) Vizualizat de 9366 ori
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Eu am vreo 4 binocluri vechi din alama dar nu imi plac asa de mult ca si lunetele.
Chiar ma gandesc sa le dau (aviz amatorilor) cu mentiunea ca nu sunt intr-o stare tocmai stralucita.
Chiar ma gandesc sa le dau (aviz amatorilor) cu mentiunea ca nu sunt intr-o stare tocmai stralucita.