Lunete vechi

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Bogdan R

Lunete vechi

Mesaj de Bogdan R »

Daca e cineva care colectioneaza sau are lunete vechi, din alama, telescopice (modelul din poza) il rog sa imi dea de stire, sunt interesat!
Fişiere ataşate
luneta.JPG
luneta.JPG (30.29 KiB) Vizualizat de 9653 ori
albert

Mesaj de albert »

copii mei cauta si ma pun la cheltuiala cu asa ceva......luam legatura pe msg.
consult

Mesaj de consult »

Am vazut una duminitca prin targul din Pantelimon. Avea insemne naziste pe ea, de-altfel vanzatorul numai astfel de obiecte avea - cel mai probabil falsuri.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Am vazut ieri (duminica) la Geneva un magazin de antichitati specializat in instrumente optice si stiintifice:lunete, microscoape, truse medicale, busole, barometre, balante....
Era inchis dar am putut face o poza, prin vitrina ( cu toate ca soarele batea chiar cum e mai rau).
Raiul pe pamant...ce mai!
A doua luneta de sus e identica cu cea pe care o am eu, de la bunicul meu, din WW1 si pe care as vrea sa o restaurez. Daca era deschis cred ca as fi cumparat-o cu toate ca pretul nu era mic: 260 CHF.

Dupa parerea mea, colectionarea instrumentelor optice vechi e o pasiune absolut fabuloasa.
Cine se baga? :D
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Aici e imaginea, prima nu s-a atasat.
Si precizez ca e vorba de prima luneta de sus, nu de a doua.
Fişiere ataşate
lunete-x.jpg
lunete-x.jpg (69.51 KiB) Vizualizat de 9367 ori
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Superbe, am avut si eu un binoclu din WW1, dar am dat-o la schimb de mult..
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Eu am vreo 4 binocluri vechi din alama dar nu imi plac asa de mult ca si lunetele.
Chiar ma gandesc sa le dau (aviz amatorilor) cu mentiunea ca nu sunt intr-o stare tocmai stralucita.

Scrie răspuns