Ordinul Steaua Romaniei tip I - identificare bijutier

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

M-am referit la poza postata pe 8 feb. 2009.
Este prezentata o cruce de cavaler ( civil ) a ordinului Steaua Romaniei, avers si revers.
Medalionul bombat al aversului si culoarea de albastru mai special ma fac sa cred ca este posibil ca producatorul sa fie Souval.
In general albastrul putin mai indigo este tipic pt. acest producator austriac.

Inainte am spus ceva de "coronita".
Ma refeream nu la coroana cu inel pt. panglica ci la coronita de lauri.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Cristian Ciuplea scrie:Inainte am spus ceva de "coronita".
Ma refeream nu la coroana cu inel pt. panglica ci la coronita de lauri.
A, "cununa de lauri". ;) Mi se pare ca si acolo sunt unele diferente. Nu imi dau seama prea bine de culoarea de la crucea de comandor Kretly, dar cea care a initiat acest subiect are cununa de un verde putin albastrui (eu ii spun "verde chinezesc" cu referinta la culorile chinezesti din librarii de acum multi ani).
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Referitor la crucea de cavaler in etui de Ferdinand :
- crucea merge in perioada anilor 1920, deci se poate spune ca ordinul a fost conferit in acest etui, chiar daca au fost cumparate separat.

Cind vorbesc de cununa de lauri verde, ma gindesc intii la forma bombata a celor 3 frunze, unde cea din mijloc se vede din plin.

Cununile astea rotunjite, bombate, par sa fie marfa franceza.

La crucea de cavaler prezentata de tripleseven ( 8 feb. 09 ) imi sare-n ochi culoarea, acest albastru mai deosebit. Coroana are o baza mai mica.
Cred ca la ultima licit. UBS a fost o cruce de comandor cu spade prin cruce si la coroana. Parca-mi amintesc ca in afara de albastrul mai mov si baza coroanei era mai mica. Cred ca a fost chiar declarata ca Souval.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Reinvii acest topic vechi pentru a va prezenta detaliile a trei piese si a va cere opiniile despre ele (perioada, bijutier, autenticitate etc.). Multumesc.

Imagine Imagine
Imagine Imagine
Imagine Imagine
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Am gasit si imaginea unei a patra piese similare. Piesa pare sa aiba o calitate a executiei similara cu a doua piesa de sus. Ce parere aveti de scaderea calitatii detaliilor piesei nr. 3? Multumesc.

Imagine Imagine
Scrie răspuns