Sabie
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Sabie
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu identificarea acestei sabii, cineva spune ca ar putea fi de husar! Eventual si o evaluare la starea in care este. Multumesc anticipat!
- Fişiere ataşate
-
- sabie.jpg (58.71 KiB) Vizualizat de 12376 ori
-
- marca sabie.jpg (41.76 KiB) Vizualizat de 12376 ori
Cumva termenul e generic si nu stabileste nici macar tara...
HUSÁR ~i m. (în armata țaristă, în armatele unor state) Ostaș dintr-un corp de cavalerie. Regiment de ~i. /<ung. huszár
Din cate stiu, sabiile de cavalerie sunt mai lungi decat cele normale, din motive mecanice evidente... insa nu va pot spun care e acceptiunea de lung si scurt la sabii.
HUSÁR ~i m. (în armata țaristă, în armatele unor state) Ostaș dintr-un corp de cavalerie. Regiment de ~i. /<ung. huszár
Din cate stiu, sabiile de cavalerie sunt mai lungi decat cele normale, din motive mecanice evidente... insa nu va pot spun care e acceptiunea de lung si scurt la sabii.
Pecunia non olet.
- marcus aurelius

Un lucru este cert la sabia din imagine, este dinainte de 1900. Din pacate ori teaca nu este a ei, ori sabia a suferit transformari dramatice, aplicate cu polizorul. Inclin spre ultima varianta. In acest caz pretul ei este diminuat la cel putin un sfert din cat ar fi fost inainte.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
Am gasit o sabie
Am gasit recent o sabie in podul bunicilor. Imi poate da cineva detalii despre ea
- Fişiere ataşate
-
- Copy of DSCF3088.jpg (49.96 KiB) Vizualizat de 11020 ori
-
germanulcaddy

R
Faceti o poza si cu lama scoasa din teaca si pozati eventualele inscrisuri poansonate pe aceasta --ar ajuta.
Sabie
In privinta sabiei gasita in pod..-parerea mea e ca lama sabiei e originala scurtata din partea minerului de aceea nu se vede nici o contramarca a producatorulul si nici un numar si nici- cum minerul sabiei nu poate fi rotund din simplu motiv..in lupta nu poate fi simtit in ce parte e taisul sabiei si ori se rupe sabia ori nu taie..Din cite cunosc la toate sabiile minerul e oval.
-
roantichitati

Arma nu este o sabie , raportul maner / lama este undeva la 1/3,7 pe cand in cazul sabiilor acesta este de aproximativ 1/6 . La aceasta piesa banuiesc lama are undeva pe la 50 cm si manerul cam 13.5 . Lama nu a fost modificata iar aceasta arma nu a fost facuta pentru inzestrarea armatei . Lipsa unor marcaje nu este ceva neobisnuit la astfel de arme .
manerul pare de sabie de panoplie sau de parada nu de lupta si fara o inscriptie e greu de zis,mai ales ca si pe un briceag de firma se pune firma...
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)