Sabie

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
Dmariog

Sabie

Mesaj de Dmariog »

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu identificarea acestei sabii, cineva spune ca ar putea fi de husar! Eventual si o evaluare la starea in care este. Multumesc anticipat!
Fişiere ataşate
sabie.jpg
sabie.jpg (58.71 KiB) Vizualizat de 12391 ori
marca sabie.jpg
marca sabie.jpg (41.76 KiB) Vizualizat de 12391 ori
amonra

Mesaj de amonra »

Cumva termenul e generic si nu stabileste nici macar tara...

HUSÁR ~i m. (în armata țaristă, în armatele unor state) Ostaș dintr-un corp de cavalerie. Regiment de ~i. /<ung. huszár

Din cate stiu, sabiile de cavalerie sunt mai lungi decat cele normale, din motive mecanice evidente... insa nu va pot spun care e acceptiunea de lung si scurt la sabii.
Pecunia non olet.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Un lucru este cert la sabia din imagine, este dinainte de 1900. Din pacate ori teaca nu este a ei, ori sabia a suferit transformari dramatice, aplicate cu polizorul. Inclin spre ultima varianta. In acest caz pretul ei este diminuat la cel putin un sfert din cat ar fi fost inainte.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
puskijr
*
*

Mesaj de puskijr »

Este o sabie din cavaleria Austro-Ungara, modelul 1877M
lorean
nou in forum
nou in forum

Am gasit o sabie

Mesaj de lorean »

Am gasit recent o sabie in podul bunicilor. Imi poate da cineva detalii despre ea
Fişiere ataşate
Copy of DSCF3088.jpg
Copy of DSCF3088.jpg (49.96 KiB) Vizualizat de 11035 ori
germanulcaddy

R

Mesaj de germanulcaddy »

Faceti o poza si cu lama scoasa din teaca si pozati eventualele inscrisuri poansonate pe aceasta --ar ajuta.
lorean
nou in forum
nou in forum

Mesaj de lorean »

Din pacate nu am teaca si nici pe sabie nu este vreo inscriptie, de aceea imi este greu sa aflu date despre ea.
vicvas

Sabie

Mesaj de vicvas »

In privinta sabiei gasita in pod..-parerea mea e ca lama sabiei e originala scurtata din partea minerului de aceea nu se vede nici o contramarca a producatorulul si nici un numar si nici- cum minerul sabiei nu poate fi rotund din simplu motiv..in lupta nu poate fi simtit in ce parte e taisul sabiei si ori se rupe sabia ori nu taie..Din cite cunosc la toate sabiile minerul e oval.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Arma nu este o sabie , raportul maner / lama este undeva la 1/3,7 pe cand in cazul sabiilor acesta este de aproximativ 1/6 . La aceasta piesa banuiesc lama are undeva pe la 50 cm si manerul cam 13.5 . Lama nu a fost modificata iar aceasta arma nu a fost facuta pentru inzestrarea armatei . Lipsa unor marcaje nu este ceva neobisnuit la astfel de arme .
lorean
nou in forum
nou in forum

Mesaj de lorean »

Am uitat sa amentionez ca lungimea totala este de 75cm iar lungimea lamei e de 58cm. :D
bansaraba

Mesaj de bansaraba »

Sper sa nu ma insel, dar am mai vazut acest maner la o sabie, care avea si teaca. Astfel, am putut constata ca manerul are un sistem cu magnet care il tine fixat de teaca. Nu cunosc mai multe date despre acea sabie, din pacate.
lorean
nou in forum
nou in forum

Mesaj de lorean »

Nu am sesizat prezenta vreunui magnet in maner. Din cate am vazut are o tija, prelungirea lamei care trece prin mijlocul manerului si sustine elementele de bronz ale manerului si partea din lemn
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

manerul pare de sabie de panoplie sau de parada nu de lupta si fara o inscriptie e greu de zis,mai ales ca si pe un briceag de firma se pune firma...
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Scrie răspuns