Dupa stare pare a fi doar o piesa argintata, dar pe de alta parte are marcaje care sugereaza ca ar fi de argint.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Partea "frumoasa" este ca e marcata in interior "Josef Resch Fii/Bucarest". Personal am vazut cutii cu "Joseph Resch Fils" si "Josef Resch & Fils", deci ar fi o a treia variatiune a inscriptiei. Daca punem alaturi patina ciudata si monograma de la exterior, sunt toate astea semne de intrebare asupra autenticitatii piesei sau dovezi ale unei variatii interesante?tripleseven scrie:Cutia din imagine nu este romaneasca! Este de la Ordinul Fidelitatii al Casei de Baden ( Baden-Hausorden der Treue)

Adevarul e ca am descoprit treptat toate micile variatii. Intai patina ciudata si poansoanele, apoi diferentele din monograma si in ultimul rand diferentele de text de la interior.tripleseven scrie:Ar fi fost util daca ati fi postat de la inceput si scanul de mai sus ...!
Sunt multe ciudatenii legate de piesa asta si nu imi dau seama daca ele indica un fals extrem de bine facut sau doar o variatie. Sa mai adaug un aspect. Piesa a aparut la licitatie in primavara si a fost vanduta pt cca 5-600 de euro (cu tot cu taxe daca imi aduc bine aminte). Acum a aparut din nou la aceeasi casa de licitatii. Sa fi fost in primavara o licitatie aranjata din dorinta de a creste pretul? Casa de licitatii este specializata pe alt profil si vehiculeza sume mult mai mari decat cat ar fi castigat din aranjarea licitatiei unui ordin relativ obisnuit (ma rog, asta nu exclude manipulari si la celelalte loturi, dar daca ar face-o in mod consistent s-ar afla si reputatia le-ar fi serios afectata). Sa fi fost placa returnata de cumparatorul neconvins de autenticitatea ei?tripleseven scrie:Oricum este ciudata combinatia ! Cutii din astea patrate se foloseau de regula pt medalii si plachete. Posibil sa fi fost o comanda speciala.
Monograma seamana, nu neg, dar asta contribuie la misterul piesei in discutie, nu?tripleseven scrie:Cutia de mai jos apartine ordinului mentionat de mine. Faceti o comparatie!