Salutare !
Aici intervin eu ! Putini pot aprecia mai bine ca mine valoarea unei piese de argint ! (lasa`ti`ma sa ma umflu

).
Ca sa poti evalua corect orice piesa de argint trebuie sa ti seama de cateva aspecte:
1) originea obeictului
2) vechimea obiectului
3) numele mesterului argintar sau a atelierului
4)greutatea obiectului in volum argint raporatat la calitate xxx/1000
5) stilul lucraturii
6)valoarea istorica - potentialele insemne ce l`ar face particular
Obiectul in cauza are stante pentru Austria 1867-1922
http://www.925-1000.com/Faustria_02.html
In cazul de fata valoarea istorica este nula(sau aproape), particularitatid e lucratura nu are ( aproape comuna), greutatea obiectului o apreciez undeva la un 130-150 (greu de apreciat daca nu exista macar o fisa de 10 bani pentru raport). Valoare estimata : Intre un minim de : greutatea x 2,5-3 ron gram .... si un maxim de 5lei gram (daca ai clientul caruia sa`i placa)
Trebuie sa stiti ca Austria este destul de bine cotata pe piata internationala dar lucrari ceva mai simadicoase : niello sau email policrom,ceva pietre semi, adaosuri in aur dar foarte rar si atunci cand piesele au model mai deosebit ... Piesele comune nu pot fi vandute mai sus de 1-1.10euro/gram !
In ordinea importantei valorice a tabacherelor de argint pe piata intrnationala si a atractiei lor pentru colectionari :
Rusia , Anglia (victoriana sau chiar mai veche), Iran-Irak( lucrari manuale
cu stanta 84), Austria (niello)
M`as mira daca piesa din imagini ar putea avea client mai sus de un 3,5ron/gram !
Sper ca am fost d e folos ! SPre edificare la semnatura exista un link care v`ar putea duce catre un user de okazii pe care am cateceva de argint cu preturi argumentate .
netza90 va stau la dispozitie pe ym pentru o intreaga disertatie despre argint ![/i][/b]