Tabachera argint

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
netza90

Tabachera argint

Mesaj de netza90 »

Buna ziua,
Am intrat in posesia acestei tabachere. Am primit-o de la bunicul meu (a fost a tatalui sau). Este din argint. Bunicul meu spune ca ar avea in jur de 120 de ani.
Rog colegii cu experienta mai mare sa imi spuna valoarea si eventual niste informatii suplimentare.
Va multumesc.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
I sit and talk to God, and he just laughs at my plans.
iason

Mesaj de iason »

Tabachera este facuta in atelier austriac, pe la inceputul sec.XX ,titlul argintului cel posibil de 800‰.Nu e lucrata in mod deosebit,motive florale simple.In interior se observa ca a fost un pic "chinuita",faptul care indica ca posesorul ei s-a bucurat de ea :).La valoarea, sa nu va asteptati cu mult peste valoarea metalului fiind un model de tabachera comun.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
netza90

Mesaj de netza90 »

iason scrie:Tabachera este facuta in atelier austriac, pe la inceputul sec.XX ,titlul argintului cel posibil de 800‰.Nu e lucrata in mod deosebit,motive florale simple.In interior se observa ca a fost un pic "chinuita",faptul care indica ca posesorul ei s-a bucurat de ea :).La valoarea, sa nu va asteptati cu mult peste valoarea metalului fiind un model de tabachera comun.
Asa este! Strabunicul meu era un mare fumator. Ati putea sa imi spuneti unde a fost facuta in austria? Si de la ce vin initialele AP?
Va multumesc pentru raspuns.
Timis

Mesaj de Timis »

netza90 scrie:
iason scrie:Tabachera este facuta in atelier austriac, pe la inceputul sec.XX ,titlul argintului cel posibil de 800‰.Nu e lucrata in mod deosebit,motive florale simple.In interior se observa ca a fost un pic "chinuita",faptul care indica ca posesorul ei s-a bucurat de ea :).La valoarea, sa nu va asteptati cu mult peste valoarea metalului fiind un model de tabachera comun.
Asa este! Strabunicul meu era un mare fumator. Ati putea sa imi spuneti unde a fost facuta in austria? Si de la ce vin initialele AP?
Va multumesc pentru raspuns.
Tabachera este obisnuita si nu are nimic spectaculos.Posibil sa fie facuta chiar in Timisoara . Sa nu uitam ca in acea perioada orasul facea parte din imperiul Austro-Ungar,si avea si atelier ,,Dianakopf" (vezi prioritati Timisorene ,istoric Ioan Hategan)
Aveti mai jos si informatii cu toate atelierele ,,Dianakopf":
http://www.smpub.com/ubb/images/06/26-0895-Austria.pdf
LM

Mesaj de LM »

Este de vanzare???
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
netza90

Mesaj de netza90 »

@ Timis:
Va multumesc din suflet pentru informatie! Am cautat pe internet si am gasit informatii ca este facuta la Viena intre 1872-1922.

@ LM:
Nu este de vanzare.
netza90

Mesaj de netza90 »

Totusi daca stie cineva un pret aproximativ (asa ca idee)?
Timis

Mesaj de Timis »

netza90 scrie:@ Timis:
Va multumesc din suflet pentru informatie! Am cautat pe internet si am gasit informatii ca este facuta la Viena intre 1872-1922.
Din tabelul cu simbolurile va dati seama unde este facuta . Daca are poansonul cu A este VIENA,daca este cu T este Timisoara...etc,(urmariti si simbolul din prima coloana)
Toate atelierele ,,Dianakopf"din imperiu lucrau ptr firma mama de la Viena ...
Buf0n

Mesaj de Buf0n »

Salutare !

Aici intervin eu ! Putini pot aprecia mai bine ca mine valoarea unei piese de argint ! (lasa`ti`ma sa ma umflu :D ).

Ca sa poti evalua corect orice piesa de argint trebuie sa ti seama de cateva aspecte:
1) originea obeictului
2) vechimea obiectului
3) numele mesterului argintar sau a atelierului
4)greutatea obiectului in volum argint raporatat la calitate xxx/1000
5) stilul lucraturii
6)valoarea istorica - potentialele insemne ce l`ar face particular

Obiectul in cauza are stante pentru Austria 1867-1922
http://www.925-1000.com/Faustria_02.html

In cazul de fata valoarea istorica este nula(sau aproape), particularitatid e lucratura nu are ( aproape comuna), greutatea obiectului o apreciez undeva la un 130-150 (greu de apreciat daca nu exista macar o fisa de 10 bani pentru raport). Valoare estimata : Intre un minim de : greutatea x 2,5-3 ron gram .... si un maxim de 5lei gram (daca ai clientul caruia sa`i placa)

Trebuie sa stiti ca Austria este destul de bine cotata pe piata internationala dar lucrari ceva mai simadicoase : niello sau email policrom,ceva pietre semi, adaosuri in aur dar foarte rar si atunci cand piesele au model mai deosebit ... Piesele comune nu pot fi vandute mai sus de 1-1.10euro/gram !

In ordinea importantei valorice a tabacherelor de argint pe piata intrnationala si a atractiei lor pentru colectionari :
Rusia , Anglia (victoriana sau chiar mai veche), Iran-Irak( lucrari manuale
cu stanta 84), Austria (niello)

M`as mira daca piesa din imagini ar putea avea client mai sus de un 3,5ron/gram !
Sper ca am fost d e folos ! SPre edificare la semnatura exista un link care v`ar putea duce catre un user de okazii pe care am cateceva de argint cu preturi argumentate .

netza90 va stau la dispozitie pe ym pentru o intreaga disertatie despre argint ![/i][/b]
netza90

Mesaj de netza90 »

Va multumesc tuturor pentru informatii!
Scrie răspuns