Preturi monezi
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
germanulcaddy

Preturi monezi
Imi poate preciza cineva preturile pt urmatoarele emisiuni in functie de starea de conservare? --- Ardealul nostru 1944-Au, Nicolae Balcescu 1948 Ag.
Multumesc anticipat
Multumesc anticipat
-
germanulcaddy

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
germanulcaddy

Nu neaparat. In esenta este o fapta foarte buna cumpararea din afara, si asta din doua puncte de vedere.
1. Sunt mult mai ieftine ceea ce reprezinta un real beneficiu pentru "buzunarul" dumneavoastra;
2. In felul acesta contribuiti la repatrierea unor bunurivaloroase pentru noi romanii.
Oricum, eu sunt chiar incantat sa vad o piesa frumoasa in vreo colectie straina. In felul acesta ea duce istoria nostra in toata lumea, chiar daca unele piese ( ma refer aici cu precadere la monede) sunt achizitionate mai mult pentru metalul din care sunt confectionate sau doar fiindca sunt rare.
1. Sunt mult mai ieftine ceea ce reprezinta un real beneficiu pentru "buzunarul" dumneavoastra;
2. In felul acesta contribuiti la repatrierea unor bunurivaloroase pentru noi romanii.
Oricum, eu sunt chiar incantat sa vad o piesa frumoasa in vreo colectie straina. In felul acesta ea duce istoria nostra in toata lumea, chiar daca unele piese ( ma refer aici cu precadere la monede) sunt achizitionate mai mult pentru metalul din care sunt confectionate sau doar fiindca sunt rare.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
-
germanulcaddy

Sunt pentru aducerea acestor piese in tara si sunt de asemenea incantat cand le vad puse la vanzare in afara. Totusi moneziile care se gasesc intr-o cantitate mai mare la ele acasa ar trebui sa fie mai ieftine -ma gandesc eu-, dar probabil speculatorii au alta parere...
Cat despre monezile moderne romanesti sunt total de acord in privinta atractivitatii
Cat despre monezile moderne romanesti sunt total de acord in privinta atractivitatii
Sunt de acord ca sunt unii care castiga bani din numismatica. Ceea ce nu e neaparat rau si nici paradoxal - in fond numismatica se ocupa in esenta chiar cu banii.germanulcaddy scrie:Totusi moneziile care se gasesc intr-o cantitate mai mare la ele acasa ar trebui sa fie mai ieftine -ma gandesc eu-, dar probabil speculatorii au alta parere...
Ceea ce nu inteleg insa este cam cu ce se ocupa "speculatorii" in opinia dvs. Ce si cum fac ei sa creasca preturile monedelor peste nivelul pe care ar trebui sa-l plateasca cei ce cumpara monede pentru pastrarea in colectie.
(Nu este intentia mea sa am o reactie acida le cele spuse de dvs. dar trebuie sa recunosc ca am o oarecare alergie la conotatiile negative asociate in limba romana cu termenul de speculator, de orice natura ar fi el. La fel, am dificultati in a intelege impulsul care se manifesta destul de des intre colectionari de a considera ca preturile obiectelor de colectie sunt stabilite doar de vanzatorii verosi si nicidecum si de cumparatori, si ca urmare ar trebui limitate printr-un fel de mercurial. Iar asta o spun chiar pe fondul cresterii pretului pieselor pe care le colectionez personal cu cel putin 300% in ultimi 2-3 ani ani.)
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
germanulcaddy