Preturi monezi

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
germanulcaddy

Preturi monezi

Mesaj de germanulcaddy »

Imi poate preciza cineva preturile pt urmatoarele emisiuni in functie de starea de conservare? --- Ardealul nostru 1944-Au, Nicolae Balcescu 1948 Ag.
Multumesc anticipat
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nefiind monede in sensul strict al cuvintului nici Ardealul Nostru si nici Centenarul Rev. din 1848, exigenta se rezuma la UNC. 160-170 euro pentru prima si 30-40 euro a doua.
germanulcaddy

Mesaj de germanulcaddy »

Cam greu; ce vad pe okazii nu prea arata a UNC dar totusi costa (Ardealul nostru). Paradoxal preturile din afara par a fi mai mici decat cele din Romania si nu invers...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu par, chiar sunt.
andrukb
**
**

Mesaj de andrukb »

Nu e neaparat paradoxal. Cererea pentru astfel de piese este mai mare aici decat in strainatate.
germanulcaddy

Mesaj de germanulcaddy »

Adica, daca vrei sa fii un bun patriot si sa pastrezi monezile romanesti acasa la ele, te duci in afara ca sa le cumperi... :lol:
VIKO

Mesaj de VIKO »

Nu neaparat. In esenta este o fapta foarte buna cumpararea din afara, si asta din doua puncte de vedere.
1. Sunt mult mai ieftine ceea ce reprezinta un real beneficiu pentru "buzunarul" dumneavoastra;
2. In felul acesta contribuiti la repatrierea unor bunurivaloroase pentru noi romanii.

Oricum, eu sunt chiar incantat sa vad o piesa frumoasa in vreo colectie straina. In felul acesta ea duce istoria nostra in toata lumea, chiar daca unele piese ( ma refer aici cu precadere la monede) sunt achizitionate mai mult pentru metalul din care sunt confectionate sau doar fiindca sunt rare. :lol:
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
germanulcaddy

Mesaj de germanulcaddy »

Sunt pentru aducerea acestor piese in tara si sunt de asemenea incantat cand le vad puse la vanzare in afara. Totusi moneziile care se gasesc intr-o cantitate mai mare la ele acasa ar trebui sa fie mai ieftine -ma gandesc eu-, dar probabil speculatorii au alta parere...
Cat despre monezile moderne romanesti sunt total de acord in privinta atractivitatii :lol:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Poate doar interesul crescut... :)
consult

Mesaj de consult »

germanulcaddy scrie:Totusi moneziile care se gasesc intr-o cantitate mai mare la ele acasa ar trebui sa fie mai ieftine -ma gandesc eu-, dar probabil speculatorii au alta parere...
Sunt de acord ca sunt unii care castiga bani din numismatica. Ceea ce nu e neaparat rau si nici paradoxal - in fond numismatica se ocupa in esenta chiar cu banii.
Ceea ce nu inteleg insa este cam cu ce se ocupa "speculatorii" in opinia dvs. Ce si cum fac ei sa creasca preturile monedelor peste nivelul pe care ar trebui sa-l plateasca cei ce cumpara monede pentru pastrarea in colectie.

(Nu este intentia mea sa am o reactie acida le cele spuse de dvs. dar trebuie sa recunosc ca am o oarecare alergie la conotatiile negative asociate in limba romana cu termenul de speculator, de orice natura ar fi el. La fel, am dificultati in a intelege impulsul care se manifesta destul de des intre colectionari de a considera ca preturile obiectelor de colectie sunt stabilite doar de vanzatorii verosi si nicidecum si de cumparatori, si ca urmare ar trebui limitate printr-un fel de mercurial. Iar asta o spun chiar pe fondul cresterii pretului pieselor pe care le colectionez personal cu cel putin 300% in ultimi 2-3 ani ani.)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Corect. Preturile au crescut pentru ca exista cerere. Cand si daca nu va mai exista, atunci probabil ca vor scadea.
germanulcaddy

Mesaj de germanulcaddy »

In vreme de criza, arta si alte hobby-uri atrag nu doar pasionati ci si afaceristi care prefera sa investeasca banii in lucruri mai stabile dpdv financiar, lucru ce poate fi exploatat...Dar aveti dreptate, in fond daca primesti pretul cerut,
de ce nu... :D
Scrie răspuns