Moneda mexic 1 peso

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

KLARK

Moneda mexic 1 peso

Mesaj de KLARK »

Buna seara! Am gasit la un vecin o moneda de 1 pesos din 1872, omul zice ca e din argint, dar mie nu mi se pare, dupa culoare si sunet pare nichel sau un aliaj ciudat... Moneda e autentica, e gasita la niste batrani.
Cat ar valora moneda? Si din ce este?
stfp

Mesaj de stfp »

Daca ar fi autentica, ar fi (dupa cum si scrie pe ea) din argint 0.9027, deci un titlu aproximativ egal cu cel al 5 lei 188x care e 0.900. Masa ar fi 27g. Totusi daca nu parte autentica, sunt mari sanse sa fie o chinezarie. Incercati s-o canatariti - la oficiile postale sunt cantare care au precizie de 0.5g - si lasati-o sa cada pe masa si ascultati sunetul (clinchetul).
banivechi

Re: Moneda mexic 1 peso

Mesaj de banivechi »

KLARK scrie: Moneda e autentica, e gasita la niste batrani.
Mda. Probabil ca mosu' a fost cu baba in voiaj de nunta la Acapulco si de-acolo a adus moneda. Sau bunicu' mosului a fost aghiotantul Imparatului Maximilian.
Eh, varianta asta pica, Max o fo' impuscat de Juarez in 1867. Deci, e falsa. Fara gluma. 99,99%
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

KLARK

Mesaj de KLARK »

Aia arata mai neingrijit... Asta are detaliile bune, si e batuta mai bine
Doar ca are o zgarietura mare. Cred ca cineva a vrut sa vada daca e argint.

Voi plati pe ea 30 lei. O suma buna!

Va multumesc tuturor pentru ajutor!

Si cum se zice: Cine nu risca, nu castiga!
danutz

Mesaj de danutz »

mai bine o cantariti inainte
daca nu are 27 grame nu o luati
KLARK

Mesaj de KLARK »

Nu am posibilitatea sa o cantaresc. Eu am niste probleme cu posta locala si nu pot sa apelez la ei... Cantar nu am. Deci merg la risc!
Oricum riscul e mic, stiind sursa monedei! Doar nu cautau oamenii pe ebay falsuri chinezesti...
danutz

Mesaj de danutz »

aceasta moneda ca si altele se gasesc in targuri cu3-5 lei si pe okazii cu 10 lei
daca aveti posibilitatea sa faceti macar o poza si tot e ceva
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

si ca sa va dau o veste buna,a aparut 5 lei 1880 si 100000 lei 1947 in varianta 3 lei/bucata in targuri
asta,pe linga binecunoscutele 5 lei 1885 ,5 lei 1901 , 1 leu 1876 cu (sau ,cateodata,fara ) copy stantat
in curand,in ritmul actual,putem face o intreaga colectie romania made in china
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cat timp nu iese nimeni pacalit crezand c-a luat un original, este o veste buna. Oricare e buna ca moneda de substitutie pana gasesti una autentica.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

comentariu strict la obiect:
5 lei 1885, 5 lei 1901 , 1 leu 1876 a iesit in varianta copy stantat si in varianta fara copy stantat SI DE ARGINT
ce credeti,sunt facute ca sa fie vandute ca si reproduceri cele din a doua varianta?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Sunt facute ca sa fie vandute. De catre cei de buna credinta cu mentiunea ca-s copii, de catre escroci cu mentiunea "autentice" sau "nu garantez autenticitatea". O practica buna pentru a evita folosirea lor de catre cei din grupul doi, este de a stanta pe ele ceva care sa arate ca-s copii/reproduceri.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

cei care le-au batut au evitat (zic eu,cu buna stiinta) marcarea respectivelor monede.de ce?
simplu,le vor vinde mai scump (decat cele marcate cu copy) celor din a doua categorie ,iar acestia vor face ce stiu eu mai bine sa faca.cine pierd?
toti colectionarii,cei neexperimentati riscand sa isi umple colectia de copii la preturi exorbitante .si sa nu uitam factortul psihologic,din acest moment orice moneda ( autentica )din categoria celor invocate fiind privita acum cu circumspectie.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Putem presupune ca asa este. Insa nu stim sigur. Acum 10-15 ani nici noi nu faceam caz de copyright de exemplu. Circulau fara probleme o gramada de obiecte care astazi sunt prohibite la vanzarea libera. Faptul ca ajung aici sa fie vandute ca autentice nu este o indicatie a relei vointe dupa parerea mea. Poate nu fac prea mult caz de asta (chinezii). Oricum solutia practica ramane cunoasterea cat mai buna a obiectului colectiei. Falsuri au fost intotdeauna. Diferenta e ca acum atinge si segmentul de moderne.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Imagine
Imagine
Si daca link-urile nu merg, vedeti o moneda autentica, gradata PCGS aici: http://worldcrowns.blogspot.com/
Scrie răspuns